אושפלוהתבשיל הבוכרי הכי טעים שיש: שילוב של עוף ובקר עם אורז, גזר והמון בצל, והכל בסיר אחד. יש מי שקורא לו פלוב, אבל מה שלא יהיה השם שלו - רוצו להכין אותואביב משה ומשפחת ארבוב|סיפורים מהמטבח| פורסם19/11/1716:30 ![]() צילום: אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח |
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. 2מוסיפים את הבשר והעוף ומטגנים עד שהם משחימים מעט. 3מוסיפים רבע מכמות הגזר ומבשלים 15 דקות תוך כדי ערבוב. 4מוסיפים 6 כוסות מים וכף מלח גס ומביאים לרתיחה ללא מכסה. 5מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. 6מוציאים את העוף מהסיר וממשיכים לבשל כחצי שעה. מדי פעם מקפים את הקצף שצף. 7מרוקנים לגמרי את הסיר מתכולתו וממלאים את תחתיתו במעט גזר. 8מניחים את הבשר במרכז הסיר, את העוף מסביב לו ושכבת גזר דקה מעל הכל. 9מכסים במים עד גובה הגזר, מוסיפים 4 כפות סוכר ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. 10בינתיים משרים אורז עם מים ומלח בקערה ל-10 דקות. שוטפים ומסננים. 11מוסיפים את האורז לסיר, מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים נספגים. 12מנמיכים את האש, עורמים את האורז בצורת הר ובעזרת כף עושים חור בחלק העליון, דומה להר געש. 13מכסים היטב במגבת ומכסה ומבשלים 20 דקות. 14מסירים את המכסה, מערבבים את שכבת האורז בלבד ושוב עושים חור באמצע. 15מבשלים עוד 20 דקות עם מכסה, ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |