מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פלאפל ביתי

אביב משה מכין ביחד עם משפחת שדה את הפלאפל האגדי של המשפחה שלהם, ואנחנו מקבלים את המתכון

|סיפורים מהמטבח| פורסם10:55
פלאפל (צילום: WiCo, Istock)
צילום: WiCo, Istock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כוסות גרגירי חומוס יבשים
  • 5 גבעולי כוסברה
  • 6 גבעולי פטרוזיליה
  • 2 בצלים בינוניים מקולפים וחתוכים לרבעים
  • 5 שיני שום
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • רבע כפית פלפל שחור
  • חצי כפית אבקת סודה לשתיה
  • 3 כפיות מים
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מניחים את גרגירי החומוס בקערה, מכסים במים ומשרים ל-12 שעות לפחות ועד 24 שעות.

2שוטפים את הגרגירים המושרים וטוחנים במעבד מזון עם הכוסברה, הפטרוזיליה, השום והבצל עד לקבלת מחית אחידה.

3מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים למעט השמן.

4מערבבים ומשהים ל-20 דקות.

5יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בעזרת הידיים ומניחים בצד.

6מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.

תגיות:פלאפל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il