מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת גבינה, שוקולד לבן ואננס

בדיוק לפני שבועות, הכין עידן מבייק אוף עוגת גבינה חלומית שאתם חייבים לעצמכם: בסיס פריך של סבלה בריטון, מעליו עוגת גבינה עם שוקולד לבן ומעל הכל קרם אננס מרענן

|בייק אוף ישראל| פורסם16:10
עוגת גבינה, שוקולד לבן ואננס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקרם נמלקה אננס:

  • 100 גרם מחית אננס
  • 25 מ"ל חלב
  • 5 גרם גלוקוז
  • 190 גרם שוקולד לבן
  • 3 גרם ג'לטין
  • 18 מ"ל מים
  • 200 מ"ל שמנת מוקצפת

לעוגת הגבינה:

  • 300 גרם גבינת שמנת
  • 2 ביצים
  • 110 גרם סוכר
  • כפית מחית וניל
  • 100 גרם שוקולד לבן מומס
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

לבצק סבלה ברטון:

  • 150 גרם חמאה
  • 40 גרם אבקת אפיה
  • 37 גרם אבקת שקדים
  • 12 גרם פרלינה
  • 50 גרם ביצים
  • כפית מחית וניל
  • 2 גרם מלח
  • 250 גרם קמח

לקרם וניל ושוקולד לבן:

  • 130 גרם מחית קוקוס
  • 30 מ"ל שמנת מתוקה
  • כפית מחית וניל
  • 170 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1מכינים את קרם הנמלקה אננס: מביאים לרתיחה חלב עם מחית האננס. כשרותח, מוסיפים את השוקולד הלבן, הגלוקוז והג'לטין ומערבבים היטב. מצננים.

2מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת האננס שהתקררה. שומרים במקרר עד השימוש.

3מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-125 מעלות.

4מערבבים יחד את הגבינה, הביצים, הסוכר, הוניל, השוקולד הלבן והשמנת. מסננים דרך מסננת לקבלת קרם חלק. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים כ-75 דקות עד שהעוגה יציבה.

5מכינים את בצק הסבלה ברטון: מגבירים את התנור ל-150 מעלות.

6במעבד מזון מערבבים את כל מצרכי הבצק לתערובת פירורית. מרדדים את התערובת לבצק דק ואופים כ-15 דקות.

7מכינים את קרם הוניל - קוקוס: מביאים לרתיחה שמנת, מחית קוקוס ו-וניל. יוצקים את התערובת החמה על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מקררים ומעבירים לשק זילוף.

8מרכיבים את העוגה : על הבצק הפריך מניחים את העוגה. מזלפים מעליה גבעות של קרם הוניל, ומסדרים ביניהן את קרם האננס.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il