מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת וניל ופירות יער גבוהה

טרנד הדריפ קייק הגיעה גם אלינו עם העוגה של תומר מבייק אוף שכוללת המון שכבות של עוגת וניל ופירות יער חגיגיים במיוחד. תשמרו אותו ליומולדת הבא שלכם

|בייק אוף ישראל| פורסם16:16
עוגת וניל ופירות יער גבוהה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (מכינים 4 פעמים):

  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 200 גרם חמאה
  • 2 כוסות קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • חצי כפית וניל
  • 1 כוס חלב
  • 80 גרם פירות יער

לקרם שמנת ופטל:

  • 600 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם מחית פטל
  • 30 גרם אבקת סוכר
  • 80 גרם פודינג וניל

לציפוי גלידן:

  • 500 מ"ל גלידן
  • 300 מ"ל חלב
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם פודינג וניל
  • צבע מאכל סגול

לגנאש ולקישוט מרנג:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 300 גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם חלבונים למרנג
  • 200 גרם סוכר למרנג
  • 30 גרם מחית פטל למרנג

לקישוט קייק פופס:

  • 2 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • כוס שמן
  • 2 כוסות קמח
  • כוס קקאו
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 2 גרם מלח
  • 2 כוסות מים
  • 200 גרם שוקולד מריר לגנאש
  • 100 גרם שוקולד חלב לגנאש
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה לגנאש
  • 100 גרם חמאת קקאו לציפוי
  • 200 גרם שוקולד מריר או חלב או לבן לציפוי
  • פירות יער טריים לקישוט

אופן ההכנה:

1מכינים את בלילת העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2מערבלים במעבד מזון עם וו גיטרה את הסוכר, החמאה והביצים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הוניל, החלב ופירות היער ומקפלים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית עגולה או רינג ואופים כחצי שעה. יוצרים ככה 4 עוגות.

3מכינים את קרם השמנת והפטל: מקציפים את השמנת, הפטל, אבקת הסוכר והפודינג לקצפת יציבה.

4מכינים את הציפוי: מקציפים את הגלידן, החלב, אבקת הסוכר, הפודינג וצבע המאכל לקרם יציב ונוקשה.

5מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה לתערובת אחידה.

6מכינים את קישוט המרנג: מקציפים את החלבונים, הסוכר ומחית הפטל למרנג יציב. מזלפים לצורת קישוט ואופים ב-110 מעלות כשעתיים.

7מכינים את קישוטי הקייק פופס: מערבבים בקערה את כל מצרכי הקיי פופס, מעבירים לתבנית ואופים ב-170 מעלות עד שהבצק זהוב ויציב.

8ממיסים את השוקולד המריר, שוקולד החלב והשמנת המתוקה ומערבבים לתערובת אחידה. מפוררים את עוגת הקייק פופס ומערבבים עם תערובת השוקולד. יוצרים בעזרת ידיים רטובות עיגולים מהתערובת.

9מביאים את חמאת הקקאו לרתיחה, שופכים על השוקולד לציפוי ומערבבים לתערובת אחידה. טובלים בתערובת את עיגולי השוקולד.

10מרכיבים את העוגה: על צלחת או קרטון מניחים עוגה אחת, מורחים עליה שליש מהקרם וממשיכים עם שאר העוגות. מצפים את כל העוגה בציפוי ומיישרים. שופכים מעל את הגנאש ונותנים לו לנזול לצדדים. מקשטים בפירות יער ובכדורי הקייק פופס.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il