מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת שוקולד לא מתנצלת

בסיס של ביסקוויט שוקולד רך, מוס שוקולד דולסה, מלית אגוזי לוז בקרמל ושכבת שוקולד פאדג' רכה ומשגעת. שווה את העבודה, שווה את הקלוריות, וייסורי המצפון - יכולים לחכות למחר

|בייק אוף ישראל| פורסם14:03
עוגת שוקולד - אגוזי לוז, קרמל ופאדג' (צילום: אפיק גבאי, בייק אוף ישראל)
צילום: אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לביסקוויט:

  • 106 גרם שוקולד מריר 70%
  • 58 גרם חמאה
  • 52 גרם חלמון
  • 106 גרם חלבון
  • 58 גרם סוכר
  • 18 גרם קמח

לגנאש שוקולד דולסה:

  • 200 גרם שוקולד לבן דולסה (מקורמל)
  • 300 גרם שמנת

לתערובת האגוזים:

  • 200 גרם חלב ממותק
  • 200 גרם חמאה
  • 120 גרם סוכר חום כהה
  • 30 גרם סילאן
  • 300 גרם אגוזי לוז קלויים, קצוצים

לליבת השוקולד:

  • 300 גרם שוקולד מריר 56%
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • ביצה
  • חלמון
  • 2 כפות ליקר פרנג'ליקו

לגלסאז' שוקולד:

  • 357 גרם שמנת מתוקה
  • 82 גרם סירופ סוכר (1 מים על 1.3 סוכר)
  • 60 גרם גלוקוזה
  • 150 גרם שוקולד 70%
  • 380 גרם שוקולד חלב
  • 50 גרם שמן

אופן ההכנה:

1ביסקוויט רך: ממיסים שוקולד וחמאה על בן מארי. מסירים מהאש. טורפים פנימה חלמונים בהדרגה ומערבבים במרץ. מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב. טורפים כשליש מכמות החלבונים לתערובת השוקולד להקלת המרקם. מוסיפים לסירוגין לשוקולד את יתרת החלבונים ואת הקמח (שליש קמח, חצי חלבונים - מתחילים בקמח ומסיימים בקמח). מקפלים למסה אחידה. אופים ברינג קצת יותר גדול מהעוגה ב-190 מעלות 5-6 דקות. הופכים את הביסקוויט על נייר אפייה נוסף.

2מכינים גנאש שוקולד דולסה ומקררים.

3תערובת האגוזים: מבשלים בסיר את כל המרכיבים חוץ מהאגוזים. מביאים לרתיחה ואז מוסיפים את האגוזים ומצננים.

4ליבת שוקולד: יוצרים גנאש מהשוקולד והשמנת. מצננים 10 דקות. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים מיד. מוסיפים ליקר. אופים 175 מעלות 15-20 דקות עד להתייצבות חלקית.

5גלסאז' שוקולד: מרתיחים שמנת, סוכר וגלוקוזה. יוצקים על השוקולד, מערבבים בבלנדר מוט, מוסיפים שמן ומערבבים שוב.

6מעטרים בשוקולד מטומפרר בפניני שוקולד צבעוניות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il