
מרנג ליצ'י פטלפטיפור עדין ויפה של מרנג פריך ואוורירי, קרמו פטל, שנטילי שוקולד לבן ורדים וקישוט מרגש של ג'לי ליצ'י, ורדים מסוכרים ואבקת פטל. ביס קליל ונמס בפה, חגיגי ורומנטיחן ואלון קורן|בייק אוף ישראל| פורסם30/04/1614:06 ![]() צילום: אפיק גבאי, בייק אוף ישראל |
המצרכים :למרנג:
לקרמו פטל:
לשנטילי שוקולד לבן ורדים:
לג'לי ליצ'י:
לורדים מסוכרים:
אופן ההכנה:1למרנג: טורפים בקערה חסינת חום חלבונים וסוכר, ומניחים בסיר המונח על בן מארי (סיר ובו מים חמים). מבשלים תוך עירבוב לעיתים עד שהתערובת מגיעה ל-60 מעלות. מעבירים את התערובת לקערת מערבל חשמלי, ומקציפים כ-10 דקות למרנג יציב ומבריק. מוסיפים קורנפלור ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק, ומזלפים קעריות מרנג על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל-95 מעלות ואופים כשעה וחצי, עד שהמרנג יבש ומתנתק בקלות מנייר האפייה. 2לקרמו פטל: מערבבים בקערה סוכר, פקטין וקורנפלור. בסיר קטן מחממים מחית פטל ל-40 מעלות. מוסיפים את תערובת הקורנפלור פנימה תוך בחישה ומביאים לרתיחה. מצננים ל-40 מעלות, מוסיפים חמאה ומעבדים לקרם חלק עם בלנדר מוט. מעבירים לקירור להתייצבות, ומניחים בשקית זילוף. 3לשנטילי שוקולד לבן ורדים: בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על גבי השוקולד הקצוץ, מניחים לדקה להינמס ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים תמצית ורדים ומערבבים. מעבירים להקפאה עד שהגנאש מגיע ל-3 מעלות. מקציפים בקערת מערבל חשמלי לקרם יציב ומעבירים לשקית זילוף. 4ג'לי ליצ'י: מערבבים בקערית ג'לטין ומים, ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-5-10 דקות. בסיר קטן מחממים מחית ליצ'י עד שחמימה למגע. ממיסים ג'לטין ומערבבים פנימה. יוצקים לתבנית לגובה של כסנטימטר ומעבירים להקפאה להתייצבות. חותכים לקוביות קטנות. 5לורדים מסוכרים: מחממים תנור ל-50 מעלות. טורפים בקערית חלבון לתערובת קצפית. מפזרים את עלי הורדים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בחלבון ומפזרים סוכר בשכבה דקיקה. אופים בתנור כשעתיים עד שהעלים יבשים. 6ממלאים כל קערת מרנג בקרמו פטל, מזלפים מעל שנטילי שוקולד לבן ורדים. מפזרים קוביות ג'לי ליצ'י ומעטרים בורדים מסוכרים ובמעט אבקת פטל. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |