אוכל
אוכל

עוגיות יויו קוקוס ותפוזים

אם היינו מציעים לכם לוותר על טיגון סופגניות בחנוכה, אבל כן ליהנות מעוגיות מטוגנות אווריריות ומטריפות, בלי שמרים בלי כלום - מה הייתם אומרים? אז קבלו

|מימונ'ס| פורסם07:22
עוגיות יויו קוקוס ותפוזים  (צילום: ענבל לביא, מימונ'ס)
צילום: ענבל לביא, מימונ'ס
Rating:4.791reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (30 מנות):

  • 3 ביצים
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר
  • רבע כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט טרי
  • קליפה מגוררת מחצי תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כוס (100 גרם) שמן
  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לעוגות ועוגיות
  • שקית וחצי אבקת אפייה
  • תרסיס שמן קנולה
  • שמן לטיגון עמוק

לסירופ:

  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • שני שליש כוס (160 מ"ל) מים
  • קליפה מגוררת מתפוז שלם
  • מיץ מחצי לימון

לציפוי:

  • 1 שקית (100גרם) קוקוס לבן טחון

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם וו גיטרה ביצים, סוכר, מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגוררת, תמצית וניל ושמן לתערובת חלקה.

2מוסיפים בהדרגה קמח לעוגות ועוגיות ואבקת אפייה, ולשים 8-10 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ורך.

3משמנים קערה בתרסיס שמן קנולה, מניחים בתוכה את הבצק, מכסים ומניחים למנוחה של שעתיים.

4מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בעובי סנטימטר, קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן בקוטר של כ-6 ס"מ, ויוצרים חור במרכז כל עיגול לקבלת צורת טבעת. אוספים לכדור את שאריות הבצק, מניחים לו לנוח מעט וחוזרים על הפעולה.

5הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים, קליפת תפוז מגוררת ומיץ לימון. מנמיכים להבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15-20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך.

6מחממים בסיר בינוני שמן לטיגון עמוק, עד שקיסם שנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביבו. מטגנים את העוגיות בשמן החם משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב-שחום.

7מעבירים את העוגיות לנייר סופג, טובלים בסירופ במשך דקה, ומפזרים מעל קוקוס טחון. מגישים מיד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il