מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

טארטלט קרמבו שוקולד-דבש

רגע לפני מתקפת החורף של הקרמבואים הקלאסיים ובמיוחד לכבוד חגי תשרי, הקרמבואים הביתיים משתדרגים לטארטלטים שובבים בטעמי שוקולד ודבש. המראה חמוד, הטעם מנצח, והאורחים לא יסכימו לעזוב את השולחן

|mako אוכל| פורסם07:18
טארטלט קרמבו דבש (צילום: ענבל לביא)
צילום: ענבל לביא

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 12 קלתיות טארטלטים קטנים (5 ס"מ)

למלית השוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 80 מ"ל (שליש כוס) שמנת מתוקה
  • קורט מלח

למרנג הדבש:

  • 2 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר
  • 60 גרם (רבע כוס ועוד כף) סוכר
  • 50 גרם דבש
  • קורט יפה של מלח

אופן ההכנה:

1למלית שוקולד: ממיסים יחד במיקרוגל את חומרי המלית ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מצננים מעט ומחלקים בין הקלתיות. מקררים לשעה עד להתייצבות.

>> עוד מתכונים לסוכות

טארטלט קרמבו דבש - רגע לפניועכשיו, למרנג|צילום: ענבל לביא

2למרנג הדבש: מניחים קערת מיקסר חסינת חום על גבי בן מארי וטורפים ברציפות במטרפה את כל חומרי המרנג כמה דקות, עד שהסוכר נמס ומתקבלת קציפה בהירה וחמימה למגע שמכפילה את נפחה.

3מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים כ-6-8 דקות עד לקבלת למרנג יציב. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר חלק של 1-1 וחצי ס"מ ומזלפים תלוליות מרנג גדולות בכל קלתית. אם רוצים צורבים קלות בברנר לפני ההגשה.

>> לכל המתכונים

* ניתן להמיר את השמנת המתוקה במתכון בקרם קוקוס או בשמנת צמחית לקבלת קינוח פרווה.

>> לבלוג של ענבל -פיית העוגיות

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il