שבקיות מרוקאיות מאורכותעוגיות שבקיה מרוקאיות פציחות ומתוקות, כאלה שמגיעות אוטומטית עם כוס תה בצד - זה בדיוק מה שמתחשק לנו עכשיו, ואין ספק שיתחשק לנו שבעתיים אחרי הצום של כיפור. כאן בגרסה מגניבה במיוחד (בואו, נסביר לכם הכל)ענבל לביא|mako אוכל| פורסם25/09/1707:29 ![]() צילום: ענבל לביא, mako אוכל |
המצרכים :לשבקיות:
לסירופ:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח לחם, שקדים טחונים, שמרים יבשים וסוכר וניל. מוסיפים חלמון, חמאה מומסת ומצוננת, שמן, חומץ ומלח ולשים לקבלת פירורי בצק. מוסיפים מים חמימים בהדרגה ולשים 5 דקות נוספות לקבלת בצק חלק ואחיד. 2מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים ונותנים לנוח לשעתיים. 3מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה דקיק ככל הניתן. בעזרת גלגלת משוננת או גלגלת פיצה חותכים את הבצק למלבנים מאורכים של כ-9x3 ס"מ. חורצים פס ארוך במרכז כל מלבן. 4מניחים בכל פעם 3 מלבני בצק אחד על השני, משחילים את קצה המלבן לתוך החריץ שיצרנו, ומושכים למקום בחזרה מהצד השני לקבלת צורת עניבה. חורצים, משחילים ומושכים|צילום: ענבל לביא, mako אוכל5לסירופ: מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים ומיץ לימון. מנמיכים להבה, ומבשלים תוך בעבוע קל 15 דקות לקבלת סירופ סמיך. מצננים ומתבלים בתמצית מי ורדים לפי הטעם. 6מחממים בסיר בינוני שמן עמוק עד שכשטובלים בו קיסם נוצרות סביבו בועות קטנות, ומטגנים את השבקיות לגוון זהוב-שחום. טובלים בסירופ ומפזרים שומשום. * השבקיות במיטבן ביום ההכנה, אז יכולות להישמר בקופסה אטומה יום או יומיים. >> לכל המתכונים שבקיה - ככה זה יוצא|צילום: ענבל לביא, mako אוכל>> לבלוג של ענבל -פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |