אוכל
אוכל

עוגת גבינה בחושה

עוגה בחושה המורכבת משלושה מרקמים נהדרים: עוגה בחושה עשירה, מחית דובדבנים נהדרת וקרמבל שקדים פריך. בקיצור, חוגגים את שבועות, אבל קצת אחרת

|mako אוכל| פורסם11:45
עוגת גבינה בחושה עם מחית דובדבנים וקראמבלס  (צילום: יסמין ואריה צלמים, מימונ'ס)
צילום: יסמין ואריה צלמים, מימונ'ס
Rating:4.849reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקרמבל:

  • רבע כוס ועוד 2 כפות שטוחות (50 גרם) קמח לבן רב תכליתי
  • רבע כוס (50 גרם) סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • חצי כוס (50 גרם) שקד מולבן טחון

לעוגה (תבנית 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש גודל 3):

  • 200 גרם חמאה
  • כוס וחצי (300 גרם) סוכר
  • 2 וחצי כפות (50 גרם) דבש
  • 4 ביצים גודל L
  • 2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן רב תכליתי
  • שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • גביע (200 גרם) גבינה רכה 5%
  • כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מחצי לימון

למלית:

  • חצי חבילה (200 גרם) מלית דובדבנים 70 אחוז פרי

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

>> מתכונים לשבועות

2מכינים את הקרמבל: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת פירורית. מקררים עד לשימוש.

3מכינים את העוגה: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית-גבוהה את החמאה, הדבש והסוכר למשך 2 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים להקציף למשך 2-3 דקות נוספות עד לקבלת תערובת אחידה.

4מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ולבסוף את הגבינה הרכה.

5יוצקים לתבנית מחצית מתערובת העוגה, מורחים מן המלית שכבה אחידה וממשיכים למלא ביתרת התערובת. מיישרים ומפזרים את הקרמבל.

6אם בחרתם בתבניות אינגליש קייק אופים למשך 45-50 דקות (עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו). אם בחרתם בתבנית בקוטר 24 אופים למשך כשעה (עד שהקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו).

7לאחר האפייה מומלץ לפדר באבקת סוכר.

* להכנת עוגת גבינה בחושה חשוב להשתמש בגבינה רכה 5% ולא גבינה קשה 5%.

* ניתן להחליף את מלית הדובדבנים במלית אוכמניות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il