טארט פלורנטין שקדים ופירות יבשיםאנחנו מתים על עוגיות פלורנטין, דקיקות ועדינות ויפות, אבל מה לעשות שאנחנו בעצמנו קצת פחות עדינים? אז לכל המגושמים שבקהל: קבלו מתכון לטארט פלורנטין משגע שפשוט מערבבים ואופים, והטעם - כמו בחלומות שלנוענבל לביא|mako אוכל| פורסם20/09/1707:28 ![]() צילום: ענבל לביא, mako אוכל |
המצרכים :לתחתית:
למלית:
אופן ההכנה:1מעבדים במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה קמח לעוגות ולעוגיות, שקדים טחונים, אבקת אפייה, אבקת סוכר וקוביות חמאה קרה לפירורי בצק. מוסיפים חלמון ותמצית וניל ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים מעט מים קרים. 2משטחים את הבצק בתבנית טארט ארוכה או בתבנית כיכר מרופדת בנייר אפייה, דוקרים במזלג ומקררים לשעה. 3מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הבצק 12-15 דקות להזהבה. מצננים. 4למלית: מחממים בסיר בינוני שמנת מתוקה עם סוכר, סירופ מייפל אמיתי, חמאה ומלח ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל את התערובת עוד כמה דקות תוך ערבוב, עד לקבלת סירופ סמיך בגוון זהוב שמבעבע בחוזקה בבועות צפופות. 5מנפים פנימה קמח לעוגות ולעוגיות וטורפים לקבלת תערובת חלקה. מצננים היטב עד שהתערובת מסמיכה ואינה חמה למגע. 6מוסיפים שקדים פרוסים ופירות יבשים ומערבבים כך שיתפזרו בתערובת. 7משטחים את המלית על תחתית הבצק ואופים ב-180 מעלות 35-40 דקות, עד שהתערובת מקבלת צבע זהוב-שחום. מצננים היטב לכמה שעות לפני שמחלצים מהתבנית. >> לכל מתכוני החג טארט פלורנטין מוכן|צילום: ענבל לביא, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |