אוכל
אוכל

לחם קופים איטלקי

הגרסה המלוחה והספייסית למאפה האמריקאי, שבדרך כלל טבול בהמון חמאה וסירופ אבל כאן דווקא מקבל ציפוי של עשבי תיבול, גבינה ושקדים. כל כך טעים שיהיה לכם קשה להפסיק לתלוש ממנו, אל תגידו שלא הזהרנו אתכם

|mako אוכל| פורסם15:51
לחם קופים איטלקי (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.539reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):

  • 500 גרם (כ-3 וחצי כוסות) קמח שמרים חצי מזמן תפיחה ׁ(או קמח שמרים רגיל)
  • 120 מ"ל (חצי כוס) חלב חמים
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם גבינה קשה (עמק, קשקבל, מוצרלה או פרמזן) מגוררת

לציפוי:

  • כף תערובת עשבי תיבול יבשים (אורגנו, תימין, רוזמרין וכו')
  • כפית מלח גס
  • 50 גרם גבינה קשה (עמק, קשקבל, מוצרלה או פרמזן) מגוררת
  • חופן שקדים פרוסים (לא חובה)
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק ומתפיחים: מערבבים את חומרי הבצק למעט החמאה והגבינה הקשה במיקסר עם וו לישה כ-4 דקות, עד להתגבשות בצק. מוסיפים את החמאה בשני מחזורים, מוסיפים את הגבינה ולשים כ-2 דקות עד שהן נטמעות בבצק והוא נעשה גמיש.

2מכסים את הבצק במגבת. מתפיחים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

3טופחים על הבצק ומשטחים אותו כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים ל-20 כדורים בגודל כדורי פינג פונג.

4מרכיבים, מתפיחים שוב ואופים: מערבבים את חומרי הציפוי למעט השמן. משמנים את התבנית. טובלים כל כדור בצק בשמן ומנערים קלות. מעבירים את הכדורים דרך תערובת התיבול עד שהם מצופים יפה, ומסדרים בתבנית.

5מכסים במגבת ומתפיחים 10 דקות עד שהכדורים מכפילים את נפחם וממלאים את התבנית.

6מחממים תנור ל-180 מעלות.

7אופים כ-30 דקות עד שהלחם תפוח וזהוב, הבצק אפוי לגמרי וקיסם שננעץ בו יוצא יבש.

8מצננים 20 דקות והופכים את התבנית על קרש חיתוך או כלי הגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il