לחם קופים איטלקיהגרסה המלוחה והספייסית למאפה האמריקאי, שבדרך כלל טבול בהמון חמאה וסירופ אבל כאן דווקא מקבל ציפוי של עשבי תיבול, גבינה ושקדים. כל כך טעים שיהיה לכם קשה להפסיק לתלוש ממנו, אל תגידו שלא הזהרנו אתכם![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
לציפוי:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק ומתפיחים: מערבבים את חומרי הבצק למעט החמאה והגבינה הקשה במיקסר עם וו לישה כ-4 דקות, עד להתגבשות בצק. מוסיפים את החמאה בשני מחזורים, מוסיפים את הגבינה ולשים כ-2 דקות עד שהן נטמעות בבצק והוא נעשה גמיש. 2מכסים את הבצק במגבת. מתפיחים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. 3טופחים על הבצק ומשטחים אותו כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים ל-20 כדורים בגודל כדורי פינג פונג. 4מרכיבים, מתפיחים שוב ואופים: מערבבים את חומרי הציפוי למעט השמן. משמנים את התבנית. טובלים כל כדור בצק בשמן ומנערים קלות. מעבירים את הכדורים דרך תערובת התיבול עד שהם מצופים יפה, ומסדרים בתבנית. 5מכסים במגבת ומתפיחים 10 דקות עד שהכדורים מכפילים את נפחם וממלאים את התבנית. 6מחממים תנור ל-180 מעלות. 7אופים כ-30 דקות עד שהלחם תפוח וזהוב, הבצק אפוי לגמרי וקיסם שננעץ בו יוצא יבש. 8מצננים 20 דקות והופכים את התבנית על קרש חיתוך או כלי הגשה. תגיות:לחם קופים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |