אוכל
אוכל

גלילי ופל תפוח בדבש

מכירים גליליות? נכון שזה הדבר הכי טעים בעולם? טעות! יש משהו טעים אפילו יותר, וזה גלילי ופל ממולאים בקרם וניל-דבש עם קוביות של תפוח מקורמל. חסר לכם שוקולד? יאללה, קבלו אותו בציפוי

|mako אוכל| פורסם07:09
גלילי ופל עם תפוח בדבש (צילום: ענבל לביא)
צילום: ענבל לביא
Rating:4.873reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (18 מנות):

  • חבילת גלילי ופל למילוי (ג'וני)
  • 1 תפוח גרני סמית גדול
  • 20 גרם (2 כפות) סוכר
  • 10 גרם חמאה
  • קורט יפה של קינמון
  • 1 כף צימוקים בהירים
  • 180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) שמנת מתוקה
  • 1 כף גדושה של דבש
  • 1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי
  • 120 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 1-2 כפיות שמן

אופן ההכנה:

1קולפים את התפוח, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות. מחממים סוכר במחבת עד שהוא מתקרמל, מוסיפים את קוביות התפוחים והחמאה ומקפיצים יחד כמה דקות תוך ערבוב, עד לריכוך קל. מערבבים פנימה קינמון וצימוקים ומצננים לחלוטין.

>> עוד מתכונים לסוכות

2מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם דבש ואינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.

גלילי ופל עם תפוח בדבש - רגע לפניועכשיו, למילוי גלילי הג'וני|צילום: ענבל לביא

3ממלאים את הגלילים עד חציים בקרם בעזרת שקית זילוף או כפית. את היתר ממלאים בתערובת התפוחים.

>> לכל מתכוני החג

4ממיסים את השוקולד הלבן על בן מארי או במיקרוגל ומערבבים פנימה את השמן, לדילול. טובלים את קצות הגלילים משני הצדדים בשוקולד המומס ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לקירור קצר. שומרים בקופסה אטומה במקרר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il