עוגת קרם מסקרפונה, וניל ודבשערב ראש השנה הוא הזדמנות נהדרת להשוויץ עם עוגה חגיגית, ואולי חשוב מכל: פוטוגנית במיוחד. הנה לכם עוגה שגם נראית מעולה, גם טעימה בטירוף, ותבוא נהדר גם בבוקר שאחרי ערב החגענבל לביא|מימונ'ס| פורסם02/10/1606:40 ![]() צילום: ענבל לביא |
המצרכים :לתחתית העוגה (תבנית עגולה 24):
לקרם המסקרפונה:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מכינים את תחתית העוגה: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים את התערובת לבצק פריך, הקינמון וקוביות החמאה הקרה עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את החלמון וכף חלב, ומעבדים עד לקבלת בצק. מקררים לשעה. * אם אין לכם תערובת להכנת בצק פריך, מעבדים במעבד מזון (או במערבל חשמלי עם וו גיטרה) 210 (כוס וחצי) גרם קמח, 45 (4 כפות) גרם סוכר, רבע כפית אבקת האפייה וקורט מלח יחד עם הקינמון וקוביות החמאה הקרה, עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את החלמון וחלב לפי הצורך, ומעבדים רק עד לקבלת בצק. מקררים לשעה. 2מחממים תנור ל-170 מעלות. משטחים את הבצק בתחתית התבנית מרופדת בנייר אפייה. מנקבים במזלג, ואופים כ-15-20 דקות עד להזהבה. מצננים. 3מכינים את קרם המסקרפונה: ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת נוזל חלק. מצננים. 4מקציפים במערבל חשמלי את השמנת המתוקה, הסוכר ופודינג הווניל עד לקבלת קצפת יציבה. 5מוסיפים את המסקרפונה, הגבינה הלבנה, תמצית הווניל, הדבש, החמאה וקורט מלח, ומקציפים קלות עד לקבלת קרם חלק. 6מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים קלות להטמעה. 7משטחים את הקרם על תחתית הבצק ומעבירים לקירור למשך הלילה להתייצבות. 8לפני ההגשה מעטרים את העוגה בתאנים חצויות או חתוכות לרבעים. * כדי לקבל דפנות עוגה יפות וחלקות ניתן לרפד את התבנית בשקף אפייה. מומלץ להסיר את השקף לאחר הקפאה של העוגה. צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |