חלת כתר חגיגית עם תפוח בדבשתפוח בדבש, אתם יודעים, לא תמיד חייב לבוא בצורה המקורית והקלאסית. קחו לדוגמה את החלה החגיגית הבאה, שעושה המון כבוד לערב החג, וכוללת את התפוח והדבש בילט אין. ללא ספק, מדובר במלכה של ארוחת ראש השנהענבל לביא|מימונ'ס| פורסם18/09/1611:59 ![]() צילום: ענבל לביא |
המצרכים :לחלה המתוקה:
למלית התפוחים:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מכינים את החלה: מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה את כל חומרי הבצק כ-10-12 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ורך שנפרד מדופנות הקערה. 2מעצבים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח, בין שעה לשעתיים. 3מכינים את המלית: מבשלים במחבת את קוביות התפוחים עם הסוכר, הדבש ומיץ הלימון כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד לריכוך קל. מצננים היטב ומערבבים עם אגוזי המלך הקצוצים. 4מחלקים את הבצק ל-11 כדורים שווים. מרדדים קלות 8 כדורים, ממלאים כל כדור בכף גדושה ממלית התפוחים, צובטים את הבצק מעל ומגלגלים לכדורים יפים. 5משמנים את התבנית בתרסיס שמן ומסדרים את הכדורים במרווחים קלים צמוד לדפנות. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כמעט עד להכפלת הנפח, כחצי שעה. 6מחממים תנור ל-180 מעלות. 7לקראת תום ההתפחה מרדדים את כדורי הבצק הנותרים למלבני בצק ארוכים ודקים, חותכים לרצועות דקות וקולעים לצמות. מסדרים את הצמות הקטנות על קו החיבור בין כל שני כדורים. 7מברישים את החלה בביצה טרופה ואופים 25-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום. 8מערבבים דבש ומים רותחים. מברישים את החלה מיד כשהיא יוצאת מהתנור, ומגישים. * מעדיפים חלה ללא מלית? ניתן גם לוותר על מלית התפוחים, ולקלוע מאותו הבצק חלה מתוקה וחגיגית. צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |