אוכל
אוכל

פיסל אמנטל, עגבניות מיובשות ואורגנו

הוא נראה כמו בגט, אבל חברים - זהו פיסל, ותאמינו לנו, מדובר בהרבה יותר מסתם בגט: עם מילוי נפלא של עגבניות שרי, עגבניות מיובשות ואורגנו, ואמנטל מפנקת מלמעלה - זה המאפה לפתוח איתו את היום. בכל יום

|mako אוכל| פורסם05:11
פיסל אמנטל, עגבניות מיובשות ואורגנו (צילום: יחסי ציבור, mako אוכל)
צילום: יחסי ציבור, mako אוכל
Rating:465reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח לחם
  • 2 כפות (20 גרם) מלח
  • כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • 2 וחצי כוסות + שני שליש כוס (600 מ"ל +150 מ"ל) מים
  • רבע כוס (70 מ"ל) שמן זית

למלית:

  • 600 גרם עגבניות שרי חתוכות לקוביות
  • 400 גרם עגבניות מיובשות
  • שליש כוס + כף (100 מ"ל) שמן זית
  • 200 גרם גבינת אמנטל מגוררת
  • תבלין אורגנו

אופן ההכנה:

1במיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח לחם, מלח, שמרים, מים (600 מל') ושמן זית. מפעילים במהירות בינונית כ-6 דקות.

2מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה וממשיכים בלישה כ-3 דקות נוספות, מוסיפים את המים הנותרים בהדרגה לתוך קערת המיקסר.

3מוציאים את הבצק מתוך קערת המיקסר וקורצים ממנו כ-10 כדורים במשקל 150 גרם לערך לכדור.

4מניחים את הכדורים על גבי נייר אפייה מרוח במעט שמן זית. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

5קוצצים את העגבניות המיובשות לקוביות קטנות ומערבבים בקערה עם אורגנו ושמן זית.

6מחממים תנור ל-180 מעלות.

7מרדדים כל כדור בצק לעובי 3 מ"מ, מורחים מן המלית עגבניות ואורגנו במרכז כך שמרבית הבצק מכוסה, מגלגלים לרולדה דקה בעובי אחיד.

8מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל גבינת אמנטל וחורצים 4-5 חתכים אלכסוניים.

9מתפיחים כחצי שעה ואופים כ-12 דקות עד להזהבה.

>> שבועות זה מימונס, מתכונים נוספים לחג

תגיות:מיקי שמו
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il