אוכל
אוכל

עוגות עוקץ הדבורה אישיות

מבין שלל העוגות שיככבו אצלכם על שולחן ראש השנה, הנה אחת שלא תיאלצו לחלוק - שזה כבר טוב, לא? עוגות קטנות אישיות, מלאות בכל טוב, עם שקדים ודבש ופינוק של קרם וניל נהדר

|מימונ'ס| פורסם15:51
עוגות עוקץ הדבורה (צילום: ענבל לביא)
צילום: ענבל לביא
Rating:4.6205reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

לעוגת השמרים:

  • כוס ושלושת רבעי (250 גרם) קמח שמרים חצי מזמן תפיחה ׁ(או קמח שמרים רגיל)
  • 3 כפות (30 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • חצי כוס פחות כף (100 מ"ל) חלב
  • כפית תמצית וניל
  • שליש כפית מלח
  • 3 כפות (40 גרם) חמאה רכה
  • תרסיס שמן קנולה

לציפוי השקדים בדבש:

  • רבע כוס (50 גרם) סוכר
  • 2 כפות (40 גרם) דבש
  • 70 גרם חמאה
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 100 גרם שקדים פרוסים
  • כפית קליפת תפוז מגוררת

לקרם הווניל:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • חבילת פודינג בטעם וניל צרפתי
  • כוס (240 מ"ל) חלב
  • 4 כפות דבש

אופן ההכנה:

1מכינים את עוגת השמרים: לשים במיקסר את קמח השמרים, הסוכר, הביצה, החלב, תמצית הווניל והמלח למשך כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ודביק.

2מוסיפים את החמאה ולשים 6-8 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי ורך. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3לציפוי השקדים בדבש: מבשלים בסיר קטן את הסוכר, הדבש, החמאה והשמנת המתוקה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 2 דקות בבעבוע קל להסמכה.

4מכבים את הלהבה, מוסיפים את השקדים הפרוסים וקליפת התפוז ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.

5משמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן קנולה.

6יוצרים מהבצק 10 כדורים ומשטחים אותם בשקעים. מניחים כף מציפוי השקדים על כל עוגה, מכסים בניילון נצמד בצורה רופפת ומתפיחים קלות, רק עד שהלחמניות ממלאות את השקע.

7מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות עד שהעוגות מקבלות גוון שזוף. מצננים.

8לקרם הווניל: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, הפודינג, החלב והדבש עד לקבלת קרם יציב. חותכים כל עוגה לשניים בסכין משוננת, מורחים שכבה דקיקה של דבש וממלאים בקרם. מעבירים לקירור לכמה שעות, ומגישים.

* פחות במצב רוח לעוגות אישיות? ניתן להכין את המתכון גם כעוגה גדולה אחת בתבנית 20 ס"מ.

צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק

>> והנה עוד המון מתכונים נהדרים לראש השנה

>> בואו לטיול בתוך עולם האפייה של מימונ'ס

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il