סופגניות בומבולוני איטלקיות עם קרם ונילבתמונה הן אולי נראות כמו סופגניות רגילות, אבל במציאות הן וניליות יותר (היי פודינג בבצק), מושחתות יותר (שלום קרם פטיסייר וציפוי סוכר) וטעימות כמו שדות משחת. לא מאמינים? תנסו בעצמכםענבל לביא|מימונ'ס| פורסם06/12/1707:16 ![]() צילום: ענבל לביא, מימונ'ס |
המצרכים (20 מנות):לבצק:
לטיגון:
למלית:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח שמרים, סוכר, פודינג וניל, קליפת תפוז מגוררת ומלח. מוסיפים ביצים, תמצית וניל, ברנדי או רום וחלב חמים בהדרגה ולשים לבצק אחיד. 2מוסיפים חמאה רכה ולשים 8-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. 3משמנים קערה גדולה בתרסיס שמן קנולה, מניחים בה את הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח. 4המלית: מכינים קרם פטיסייר, או מקציפים במערבל חשמלי את חומרי המלית לקבלת קרם יציב. מעבירים לקירור להתייצבות עד לשימוש. 5מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים ל-20 חתיכות שוות ומעצבים לכדורים הדוקים. 6משמנים 2 תבניות אפייה בתרסיס שמן קנולה, מסדרים את הסופגניות במרווחים, מרססים שוב בתרסיס שמן ומתפיחים עד להכפלת הנפח. 7מחממים בסיר בינוני שמן לטיגון עמוק, עד שקיסם שנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביבו. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב עמוק. 8מעבירים את הסופגנית לספיגה קצרצרה בנייר סופג, ובעודן חמימות מגלגלים אותן בסוכר לציפוי. מצננים. 9מקפלים מעט את קרם הפטיסייר לריכוך, ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן. יוצרים בראשה של כל סופגנייה נקב בעזרת סכין. 10ממלאים את הסופגנייה בקרם וניל, ומקשטים בכוכב של קרם מעל. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |