אוכל
אוכל

טירמיסו משפחתי

הקינוח האיטלקי המושלם. קינוח מפנק, רך ובעל טעם יוצא דופן המכיל גבינה ומועשר בקפה. מתכון של מיקי שמו

|mako אוכל| פורסם16:43
טירמיסו משפחתי (יח``צ: יסמין ואריה צלמים,  יחסי ציבור )
יח``צ: יסמין ואריה צלמים, יחסי ציבור
Rating:4.585reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לסירופ:

  • שליש כוס (80 מ"ל) מים
  • רבע כוס + 2 כפות (75 גרם) סוכר
  • שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) אספרסו ארוך
  • 2 כפות (30 מ"ל) ליקר אמרטו

לקרמו שוקולד:

  • 3 גרם ג'לטין טהור
  • 2 כפות (30 גרם) מים קרים
  • חצי כוס (120 מ"ל) חלב
  • חצי מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • 2 חלמונים מביצה מידה M
  • 3 כפות (36 גרם) סוכר
  • 60 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שוקולד חלב

למוס מסקרפונה:

  • 3 גרם ג'לטין טהור
  • 2 כפות (30 גרם) מים קרים
  • 8 חלמונים מידה M
  • שלושת רבעי כוס (85 גרם) אבקת סוכר
  • 160 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 מכל + רבע כוס (320 גרם) שמנת מתוקה

לתחתית:

  • חצי חבילה עוגיות ביסקוטי

אופן ההכנה:

1מכינים סירופ לתחתית העוגה: בסיר קטן מרתיחים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ. מורידים מן האש מוסיפים את האספרסו ולבסוף את הליקר ומצננים עד לשימוש.

2מכינים את הקרמו שוקולד: משרים ג'לטין במים קרים.

3מכינים את קרם האנגלז: מרתיחים חלב ושמנת, מערבבים בקערה את החלמונים יחד עם הסוכר ועורכים השוואת טמפרטורות. מחזירים לסיר עד להסמכה קלה.

4מוסיפים את מסת הג'לטין ומוזגים על השוקולדים. בעזרת בלנדר מוט מבלנדרים את הקרם עד לתערובת אחידה ומקררים למשך 3-4 שעות.

5מכינים את מוס המסקרפונה: משרים ג'לטין במים קרים.

6מחממים על בן מארי את החלמונים יחד עם אבקת הסוכר וטורפים במטרפה עד שמתקבל קצף ללא גושים. ממתינים עד שמגיע ל-50-55 מעלות, מעבירים למיקסר עם בלון גיטרה ומקציפים למשך 10 דקות עד לקבלת קצף בהיר ויציב.

7מערבבים את גבינת המסקרפונה עד שהיא נהיית רכה ומתקבל מרקם חלק.

8מקציפים את השמנת המתוקה רק עד לקבלת קצפת רכה.

9מחממים מעט את הג'לטין במיקרוגל עד שהוא נהיה נוזלי, ומוסיפים לקציפת החלמונים. "מקפלים" את הקצפת לתוך הגבינה ולבסוף את הכל לתוך קציפת החלמונים.

10מרכיבים את העוגה: מרטיבים את עוגיות הביסקוטי בסירופ ומסדרים בתחתית תבנית מלבנית בגודל 18 על 27 ס"מ. מוזגים מיד את מוס המסקרפונה, מקררים שעה ומזלפים את הקרמו שוקולד.

>> שבועות זה מימונס, מתכונים נוספים לחג

תגיות:טירמיסו
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il