לחם בריאות ללא לישהבשביל הלחם הזה אפילו לא צריך מיקסר, כי לא לשים את הבצק: רק מערבבים בכף ושולחים להתפחה. במרקם ובטעם הוא מזכיר לחם מחמצת, ואם אתם חוששים שהוא יהיה כבד מדי – אין שום סיכוי. לחם רך, אוורירי וטעים בטירוף![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :ל-2 כיכרות:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה גדולה את הקמחים, הסוכר והמלח. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב. 2מוסיפים שמן ומים (את כל הכמות) ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה, לא יותר. מדובר בתערובת מאוד מאוד רטובה ודביקה, שאינה דומה בכלל במרקמה לבצקי שמרים אחרים. זה ייראה לכם מאוד דביק, אבל זה בסדר. 3מכסים את הקערה בניילון נצמד ועליו מגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי. 4מפזרים חצי כוס קמח (לבן או מלא) על משטח העבודה. 5משמנים היטב שתי תבניות לחם או תבניות אינגליש קייק רב פעמיות באורך 25 ס"מ, ומקמחים.
6מוציאים את הבצק בעזרת כף גדולה ומעבירים למשטח העבודה. מקמחים היטב את הידיים ומתחילים לאחד את הבצק עם הקמח שעל המשטח. יוצרים צורת כדור (אם צריך, מוסיפים עוד קמח). מחלקים את כדור הבצק לשני חלקים שווים. 7מפזרים את תערובת הגרעינים על מגש או צלחת רחבה באופן אחיד. 8מעצבים כל חלק של בצק לכדור, ובתנועות עדינות הופכים אותו לכיכר אליפטית. 9מברישים את חלקו העליון של הבצק במים, ובעזרת הידיים הופכים על המגש עם הגרעינים (אפשר לקמח קודם את הידיים). 10כשכיכר הבצק הפוכה בתערובת הגרעינים, מברישים את חלקה העליון (שהיה קודם תחתון) במים ומגלגלים בתוך הגרעינים כך שהכיכר עטופה כולה בתערובת. מעבירים את הכיכרות לתבניות בעדינות. 11מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-35 דקות, עד שהבצק מגיע לשפה העליונה של התבניות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. לחם בריאות ללא לישה|צילום: קרן אגם, mako אוכל12אופים את כיכרות הלחם כ-40 דקות, עד השחמה. מוציאים, מצננים כ-20 דקות על רשת צינון, הופכים ומחלצים מהתבניות. * אם רוצים להקפיא, פורסים את הלחמים אחרי הצינון ומכניסים לשקית אטומה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |