אוכל
אוכל
לחמניות שום

לחמניות בייגלה ירושלמי

לא רק שיש להן טעם ושיק של בייגלה שקניתם עכשיו ביציאה מהכותל, הן גם נראות כאילו יצאו מטובת המאפיות - חטובות, שזופות ומעוצבות לעילא. איך עושים את זה? הנה, ככה, ואם אנחנו הצלחנו גם אתם יכולים

|mako אוכל| פורסם07:16
לחמניות בייגלה ירושלמי בצורת שמונה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.9259reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-15 יחידות:

  • 1 קילו קמח לחם, קמח חלה או קמח לבן רגיל
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר חום בהיר
  • ביצה גודל L
  • רבע כוס (50 גרם) שמן זית
  • כף וקצת מלח דק
  • 500-550 מ״ל (כ-2 וחצי כוסות) מי ברז

לציפוי:

  • מים
  • 5 כפות סילאן
  • 300 גרם שומשום

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח אל תוך קערת המיקסר. מחברים את וו הלישה, מוסיפים שמרים וסוכר חום ומתחילים לערבל.

2מוסיפים את הביצה, שמן הזית, המלח והמים, תחילה מחצית מהכמות ואז לאט לאט עוד מים, עד שהבצק מתחיל להתגבש (ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות).

3לשים במהירות איטית במשך 10 דקות, עד שמתקבל כדור בצק חלק וגמיש.

4מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי.

>> לבלוג של קרן אגם

לחמניות בייגלה ירושלמילחמניות בייגלה ירושלמי|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

6מכינים 2 צלחות רחבות: באחת מערבבים מים וסילאן ובשנייה שומשום.

7מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 120 גרם כל אחד ומדקדקים כל כדור לרצועה ארוכה באורך 40 ס"מ.

8מעצבים את הרצועות ללחמניות שמונה: מניחים רצועת בצק באופן אנכי אליכם. יוצרים את הספרה 9 על ידי קיפול של החלק העליון של הרצועה למרכז הרצועה, כשהקצה נכנס מתחת לרצועה. עכשיו משחילים את הקצה התחתון של הרצועה לתוך העיגול של הספרה 9 מלמטה לצד ימין, כך שנוצרת האות Q. הופכים את הלולאה שנוצרה למעלה כמו בורג לצד שמאל. לוקחים את הצ'ופצ'יק של הרצועה שנותר מצד ימין ומשחילים מלמטה לתוך הלולאה העליונה. חוזרים על הפעולות עם שאר רצועות הבצק (לא הבנתם?תסתכלו פה).

9טובלים את הלחמניות במים ומיד לאחר מכן מגלגלים בשומשום.

10מסדרים את הלחמניות על התבנית, מכסים ומתפיחים שוב למשך שעה.

11מחממים תנור ל-220 מעלות ואופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד שהן זהובות.

לחמניות שמונהלחמניות שמונה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* אפשר להמיר את שמן הזית בשמן קנולה.

* אפשר להמיר את הסוכר החום בסוכר לבן.

* אפשר לוותר על הביצה. במקרה כזה הבצק ידרוש מעט יותר נוזלים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il