אוכל
אוכל
לחמניות שום

אצבעות פוקצ'ה עם פיצוחים

אויש, כמה שאנחנו אוהבים פוקצ'ות טריות טריות, שזה עתה יצאו מהתנור ונמשחו בשכבה של שמן זית. וכשהן בגודל אישי - כזה שאפשר לאכול לבד מכריכה לכריכה - אנחנו בכלל בעננים

|mako אוכל| פורסם10:50
אצבעות פוקצ'ה עם פיצוחים  (צילום: קרן לוי, mako אוכל)
צילום: קרן לוי, mako אוכל
Rating:4.654reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן (3 וחצי כוסות), עדיף קמח פיצה-פוקצ'ה
  • 25 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 290 מ"ל מים קרים (כוס ורבע)
  • חצי כף מלח
  • 2 כפות תימין קצוץ
  • כף רוזמרין קצוץ

לציפוי:

  • שמן זית
  • מלח גס
  • תערובת פיצוחים (כולם או חלקם): גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, שומשום, קצח, זרעי פשתן, קימל

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים.

2מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות אטית.

3מוסיפים את המלח, התימין והרוזמרין הקצוצים וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות. מכסים ומניחים להתפחה של כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

4מחממים תנור ל-220 מעלות.

5מחלקים את הבצק ל-10 כדורים. על משטח משומן מותחים כל כדור בצק מהאמצע כלפי חוץ לקבלת יריעה ארוכה וצרה.

6מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה קלה של כ-10 דקות.

אצבעות פוקצ'ה עם פיצוחים - לפני אפייהכבר בא לתת ביס. לפני הכניסה לתנור|צילום: קרן לוי, mako אוכל

7יוצרים בעזרת האצבעות גומות קטנות בבצק, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים בנדיבות תערובת פיצוחים ומעט מלח גס.

8אופים כ-12 דקות, עד שהפוקצ'ות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומורחים שמן זית בנדיבות.

בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפיה וזילוף עוגות.

>> אתם יותר בקטע של בשר היום? מעולה!

תגיות:פוקצ'ה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il