מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
לחמניות שום

לחמעג'ון במילוי בשר, עגבניות ונענע

המאכל הטורקי הוותיק, שהתקבל כאן בישראל בחיבוק גדול, מקבל שדרוג מרענן עם נענע קצוצה. אם בא לכם ממש להתפרע, נסו להוסיף גם פיסטוקים קצוצים, והרווחתם נשנוש נהדר

|mako אוכל| פורסם08:40
לחמג'ון במילוי בשר, עגבניות ונענע (צילום: Tanya Stolyarevskaya, Shutterstock)
צילום: Tanya Stolyarevskaya, Shutterstock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (20 מנות):

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 580 מ"ל (2 כוסות ועוד קצת יותר משליש) מים
  • 40 מ"ל (2 כפות וחצי) שמן זית איכותי
  • כף מלח

למלית:

  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • חצי ק"ג בשר בקר טחון
  • 3 עגבניות אדומות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 ענפי נענע, קצוצים (ללא הגבעולים)
  • רבע צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • חצי כפית בהרט
  • כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 3 ענפי תימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם צנוברים או פיסטוקים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר, ומערבבים.

2מוסיפים את המים ושמן הזית, ולשים כ-3 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות אטית.

3מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד להתפחה כשעה.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי טיגון.

6מוסיפים את קוביות העגבניות, שיני השום, רסק העגבניות, עשבי התיבול הקצוצים והתבלינים. ממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים (חשוב).

7מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (אם רוצים מוסיפים לתערובת צנוברים או פיסטוקים). מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון מוחלט.

8אחרי שעה, כשהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל-20 כדורים שווים בגודלם, ומרדדים כל כדור לאיזו צורה שרוצים - אפשר להכין לחמעג'ון עגול רגיל (כמו בתמונה למעלה), או לחמעג'ון סירה (כמו בתמונה למטה).

9מניחים שתי כפות גדושות מהמלית במרכז כל חתיכת בצק. אם רוצים צורת סירה - מרימים את השוליים הארוכים, וצובטים בקצוות כך שהמרכז נשאר פתוח.

לחמג'ון במילוי בשר, עגבניות ונענעככה זה נראה רגע לפני|צילום: קרן לוי, mako אוכל

10מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעט שמן זית.

11אופים 25-30 דקות עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומזלפים עוד מעט שמן זית.

בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפייה וזילוף עוגות.

>> בפעם הקודמת עפנו על בייגל אמריקאי מופלא

>> כל המאפים והקינוחים שאתם מחפשים - אצלנו בבייקרי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il