המצרכים (20 מנות):לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר, ומערבבים. 2מוסיפים את המים ושמן הזית, ולשים כ-3 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות אטית. 3מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד להתפחה כשעה. 4מחממים תנור ל-180 מעלות. 5מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי טיגון. 6מוסיפים את קוביות העגבניות, שיני השום, רסק העגבניות, עשבי התיבול הקצוצים והתבלינים. ממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים (חשוב). 7מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (אם רוצים מוסיפים לתערובת צנוברים או פיסטוקים). מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון מוחלט. 8אחרי שעה, כשהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל-20 כדורים שווים בגודלם, ומרדדים כל כדור לאיזו צורה שרוצים - אפשר להכין לחמעג'ון עגול רגיל (כמו בתמונה למעלה), או לחמעג'ון סירה (כמו בתמונה למטה). 9מניחים שתי כפות גדושות מהמלית במרכז כל חתיכת בצק. אם רוצים צורת סירה - מרימים את השוליים הארוכים, וצובטים בקצוות כך שהמרכז נשאר פתוח. ככה זה נראה רגע לפני|צילום: קרן לוי, mako אוכל10מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעט שמן זית. 11אופים 25-30 דקות עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומזלפים עוד מעט שמן זית. בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפייה וזילוף עוגות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |