המצרכים :
למריחה:
להגשה:
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החמאה והמים ולשים כ-3 דקות במהירות אטית. 2מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות. מכסים ומניחים בצד להתפחה של כשעה. 3מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לארבעה חלקים שווים. 4מרדדים כל חלק לריבוע של כ-30 ס"מ ומורחים רבע מכמות החמאה. מגלגלים לרולדה מהודקת ועבה. 5חוצים את הרולדה לשתיים בעזרת סכין חדה, חוזרים על הפעולות עם שלושת חלקי הבצק הנותרים. חכו חכו שהיא תצא מהתנור. קובנה|צילום: קרן לוי, mako אוכל6משמנים סיר ג'חנון גדול ומרפדים בנייר אפייה. 7מסדרים את חצאי הרולדות בעמידה זו לצד זו, כאשר הצד החתוך פונה למעלה. מכסים ומתפיחים כשעה. 8מחממים את התנור ל-180 מעלות. 9אופים את הקובנה כ-40 דקות בסיר מכוסה. מסירים את המכסה ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהיא משחימה יפה. 10מגישים עם עגבניות טריות מרוסקות וסחוג. תגיות:קובנה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |