אוכל
אוכל

קיש בטטה ובצל סגול

אנחנו תמיד רוצים שיגוונו לנו, אבל לא מוכנים לוותר על מה שאנחנו מכירים. אז מיקי שמו דאג לנו למתכון נפלא שהוא גם וגם: גם קיש גבינות מעולה, אהוב ומוכר, וגם עם תוספות נהדרות של בטטה ובצל סגול

|ארקוסטיל| פורסם07:49
קיש בטטה ובצל סגול (צילום: דן פרץ, mako אוכל)
צילום: דן פרץ, mako אוכל
Rating:4.2117reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

מתכון טעים וקליל, שמשלב בצק פריך, תערובת גבינות וירקות קלויים. אפשר להחליף את הבטטה והבצל סגול בירקות האהובים עליכם.

המצרכים :

ל-2 קישים בקוטר 18 ס"מ או ל-8 קישים אישיים:

  • 4 וחצי כוסות קמח
  • 300 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • חצי מכל שמנת מתוקה
  • כף חומץ
  • כף שמן זית

למלית:

  • בצל סגול, פרוס לפרוסות רחבות
  • בטטה בינונית, חתוכה לקוביות
  • חצי מכל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט
  • 50 גרם גבינת פטה
  • 50 גרם גבינת פרמזן
  • 50 גרם גבינת קשקבל

אופן ההכנה:

לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו

1לבצק: במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים במהירות איטית את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת תערובת פירורית.

2מוסיפים את השמנת מתוקה, החומץ ושמן הזית, וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

3מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, מרפדים את התבנית (או התבניות) ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 12 דקות.

4למלית: מכינים אנטי פסטי מהבצל והבטטה (צולים אותם כ-10 דקות בתנור חם).

5מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את כל חומרי המילוי למעט הבטטה, הבצל והגבינות.

6מוסיפים את הגבינות ומערבבים.

7מפזרים את הבטטה והבצל הסגול על הבצק האפוי ויוצקים מעל את התערובת הנוזלית.

8אופים ב-170 מעלות כ-25 דקות.

>> עוד מתכונים של מיקי שמו

>> כבר הורדתם את האפליקציה שלנו?

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il