אוכל
אוכל

עוגת שמרים גבינה של מיקי שמו

המילוי: גבינה, סוכר, צימוקים ווניל. הבצק - בצק שמרים עשיר יפה יפה בחמאה. עכשיו תוסיפו סירופ סמיך מלמעלה, ותראו מה זה כיף חיים

|ארקוסטיל| פורסם07:26
שמרים גבינה של מיקי שמו (צילום: דניאל לילה, ארקוסטיל)
צילום: דניאל לילה, ארקוסטיל
Rating:4.7416reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (ל-3 עוגות):

  • 770 גרם (5 וחצי כוסות) קמח
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
  • 25 גרם (1/2 שקית) שמרים טריים
  • שלושת רבעי שקית משפר אפייה (לא חובה)
  • 3 ביצים גדולות (מס' 1)
  • 180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) מים או חלב בטמפרטורת החדר
  • כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מרבע לימון
  • 175 גרם חמאה רכה, בקוביות (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
  • חצי כפית מלח
  • ביצה טרופה

למלית הגבינה:

  • חצי קילו גבינה כחושה
  • שלושת רבעי כוס סוכר
  • כף גדושה קורנפלור מנופה
  • 2 כפות צימוקים לבנים
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • כפית תמצית וניל
  • ביצה

לסירופ סוכר (לא חובה):

  • 120 מ"ל (חצי כוס) מים
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח לימון או כפית מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו

1מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.

2מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים/חלב, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

3מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

4מכינים את מלית הגבינה: מערבבים במהירות אטית במיקסר עם וו גיטרה את הגבינה, הסוכר, הקורנפלור המנופה, הצימוקים, קליפת הלימון והווניל. מוסיפים את הביצה ומערבבים.

5מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים את אחד החלקים למלבן של 20 על 35 ס"מ. 3 ס"מ מכל צד של המלבן חורצים חריצים שהרווח ביניהם הוא 2 וחצי ס"מ. מניחים במרכז המלבן שליש ממלית הגבינה וסוגרים את הבצק מלמעלה משני הצדדים. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.

6מברישים בביצה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות.

7מיד עם הוצאת העוגות מן התנור מברישים בסירופ סוכר.

>> עוד מתכונים של מיקי שמו לחג

>> כל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il