בלינצ'ס גבינה וצימוקיםבלינצ'ס הוא כנראה הקינוח המושלם לשבועות, ומיקי שמו טוען שאם תוסיפו לו קצת צימוקים וכמה גבינות, הרווחתם קינוח קלאסי לחג. קל ומהיר הכנה, כמנה ראשונה או כקינוח. חג שמח בהחלט![]() צילום: דן פרץ, mako אוכל |
המצרכים (20 מנות):לבלינצ'ס:
למלית הגבינה:
אופן ההכנה:>>לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו 1מכינים את הבלינצ'ס: בקערת ערבוב טורפים יחד את החלב, הביצים והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. 2מנפים את הקמח לתערובת, וטורפים היטב. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 3מסננים את התערובת כך שתהיה ללא גושים. 4מחממים מחבת עם כף שמן, ובעזרת נייר סופג דואגים למרוח את השמן בשכבה דקה על כל המחבת. 5בעזרת מצקת קטנה מוזגים מתערובת הבלינצ'ס למחבת, מטגנים כ-3 דקות בצד אחד, הופכים לעוד דקה ומעבירים לצלחת (כל כמה בלינצ'סים מוסיפים עוד מעט שמן למחבת). 6מכינים את המלית: מערבבים את הגבינות עם הסוכר, גרידת הלימון ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה. 7מוסיפים את החמאה המומסת והצימוקים הלבנים, ומערבבים עד לפיזור שווה שלהם בתערובת. 8ממלאים את הבלינצ'סים: מניחים כף ממלית גבינה במרכז כל עלה. מקפלים משני צדי העלה כ-2 ס"מ פנימה (מעט על המלית) ומגלגלים לאורך, כך שנוצרים בלינצ'סים באורך 8 ס"מ ובקוטר 3 ס"מ. ממשיכים כך ומכינים את כולם. 9מטגנים את הבלינצ'ס במחבת עם כפית חמאה כ-2 דק' מכל צד עד להשחמה קלה, ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |