אוכל
אוכל

בלינצ'ס גבינה וצימוקים

בלינצ'ס הוא כנראה הקינוח המושלם לשבועות, ומיקי שמו טוען שאם תוסיפו לו קצת צימוקים וכמה גבינות, הרווחתם קינוח קלאסי לחג. קל ומהיר הכנה, כמנה ראשונה או כקינוח. חג שמח בהחלט

|ארקוסטיל| פורסם07:30
בלינצ'ס גבינה וצימוקים (צילום: דן פרץ, mako אוכל)
צילום: דן פרץ, mako אוכל
Rating:4.593reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

לבלינצ'ס:

  • 240 מ"ל (1 כוס) חלב
  • 2 ביצים בגודל M
  • קורט מלח
  • 210 גרם (1 וחצי כוסות) קמח
  • כף שמן
  • 180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) מים
  • כף שמן, לטיגון

למלית הגבינה:

  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה רכה 5%
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת טבעית 30%
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית שטוחה של גרידת לימון
  • 50 גרם צימוקים לבנים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 25 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

>>לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו

1מכינים את הבלינצ'ס: בקערת ערבוב טורפים יחד את החלב, הביצים והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.

2מנפים את הקמח לתערובת, וטורפים היטב. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

3מסננים את התערובת כך שתהיה ללא גושים.

4מחממים מחבת עם כף שמן, ובעזרת נייר סופג דואגים למרוח את השמן בשכבה דקה על כל המחבת.

5בעזרת מצקת קטנה מוזגים מתערובת הבלינצ'ס למחבת, מטגנים כ-3 דקות בצד אחד, הופכים לעוד דקה ומעבירים לצלחת (כל כמה בלינצ'סים מוסיפים עוד מעט שמן למחבת).

6מכינים את המלית: מערבבים את הגבינות עם הסוכר, גרידת הלימון ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.

7מוסיפים את החמאה המומסת והצימוקים הלבנים, ומערבבים עד לפיזור שווה שלהם בתערובת.

8ממלאים את הבלינצ'סים: מניחים כף ממלית גבינה במרכז כל עלה. מקפלים משני צדי העלה כ-2 ס"מ פנימה (מעט על המלית) ומגלגלים לאורך, כך שנוצרים בלינצ'סים באורך 8 ס"מ ובקוטר 3 ס"מ. ממשיכים כך ומכינים את כולם.

9מטגנים את הבלינצ'ס במחבת עם כפית חמאה כ-2 דק' מכל צד עד להשחמה קלה, ומגישים.

>> לעוד מתכונים של מיקי שמו

>> עוד המון עוגות, מאפים ומתכונים מחכים לכם אצלנו בבייקרי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il