לחם תפוחים וקינמוןמאפה טעים במיוחד בעיצוב חופשי, שנראה מעולה וימלא את הבית בניחוחות מדהימים![]() צילום: פיליפ מטראי, שמרית |
ל-3 לחמים: המצרכים :לבצק המקדים:
לבישול תפוחי העץ:
לתערובת הבצק:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק המקדים: מערבבים את הקמח, מים, שמרית ומלח עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקערה משומנת קלות, ומשהים מכוסה בניילון נצמד, בטמפ' החדר, למשך הלילה (עד 12 שעות). 2מכינים את תפוחי העץ : מניחים את פלחי התפוחים על תבנית אפייה מרופדת בשכבה אחת אחידה. מפזרים מעליהם סוכר דמררה ואופים בחום גבוה כ-12- 15 דקות עד שמקבלים גוון זהוב והתפוחים מעט רכים. 3מכינים את הבצק: לשים את כל יתר החומרים (למעט תפוחי העץ) כ-10 דקות (5 דקות במהירות איטית ו-5 דקות במהירות גבוהה) מוסיפים את תפוחי העץ במהירות איטית, מערבלים 1 דקה. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומשהים מכוסה לשעה (בטמפ' החדר). 4מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח קלות ויוצרים כדור גדול ומהודק. משהים מכוסה כחצי שעה. 5מחממים תנור ל-220 מעלות. (רצוי בתחתית התנור להניח "אבן- שמוט"- לא חובה). 6עם סכין חדה מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. משטחים מעט בעזרת כפות הידיים מפזרים עם נפה מעט קמח על הבצק, משהים כחצי שעה ואופים כ- 25 - 30 דק'. 7מצננים ומגישים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |