עוגת בננות וקראמבל אגוזי לוזאם יש משהו שאהבנו בעוגה הזאת, זה שבכל ביס מסתתר לו אגוז קראנצ'י שנותן לו טוויסט מהמם. בקיצור, תשכחו מכל מה שחשבתם על עוגות בננות ותפנו מקום במזווה למשהו חדש וקצת אחר![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (תבנית אינגליש קייק סטנדרטית):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר החום, הקינמון וקוביות החמאה ליצירת פירורים (הדרך הנוחה ביותר ליצירת פירורים היא לעבוד עם הידיים). מפוררים ומשפשפים את התערובת בין שתי הידיים עד שנוצרים פירורים גסים. 3מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים מעט. 4מוציאים כחצי כוס מהתערובת ומניחים בצד. 5מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת החמוצה, הבננות ותמצית הווניל. מערבבים קלות. 6מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומיישרים את פני העוגה. 7מפזרים מעל באופן אחיד את תערובת הפירורים ששמרנו בצד. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 8מוציאים, מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |