אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת בננות וקראמבל אגוזי לוז

אם יש משהו שאהבנו בעוגה הזאת, זה שבכל ביס מסתתר לו אגוז קראנצ'י שנותן לו טוויסט מהמם. בקיצור, תשכחו מכל מה שחשבתם על עוגות בננות ותפנו מקום במזווה למשהו חדש וקצת אחר

|mako אוכל| פורסם07:39
עוגת בננות וקראמבל אגוזי לוז (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.4111reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (תבנית אינגליש קייק סטנדרטית):

  • כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
  • כוס ( 200 גרם) סוכר חום דמררה או בהיר (או סוכר לבן)
  • כפית אבקת קינמון
  • 150 גרם חמאה מעט רכה, חתוכה לקוביות
  • שלושת רבעי כוס (80 גרם) אגוזי לוז, טחונים או קצוצים גס (או כל סוג אגוז אחר)
  • 2 ביצים גודל L
  • שלושת רבעי מכל (150 גרם) שמנת חמוצה (או יוגורט)
  • 2 בננות בינוניות רכות, מעוכות למחית
  • כפית תמצית וניל
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר החום, הקינמון וקוביות החמאה ליצירת פירורים (הדרך הנוחה ביותר ליצירת פירורים היא לעבוד עם הידיים). מפוררים ומשפשפים את התערובת בין שתי הידיים עד שנוצרים פירורים גסים.

3מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים מעט.

4מוציאים כחצי כוס מהתערובת ומניחים בצד.

5מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת החמוצה, הבננות ותמצית הווניל. מערבבים קלות.

6מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומיישרים את פני העוגה.

7מפזרים מעל באופן אחיד את תערובת הפירורים ששמרנו בצד. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

8מוציאים, מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת מייפל תפוז

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il