אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת שוקולד וחמאת בוטנים

דמיינו עוגה לחה ועשירה, כזו שחשבון האינסטגרם שלכם היה מת לעשות לה טובה. עכשיו דמיינו ביס מתוק-מלוח בעיניים עצומות. מה עכשיו? קדימה, לפקוח עיניים ולרוץ לסופר להתארגן על המצרכים

|mako אוכל| פורסם07:33
עוגת שוקולד וחמאת בוטנים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.4106reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה או עם חור בקוטר 24 ס"מ:

  • 3 ביצים בגודל L
  • כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
  • שני שליש כוס (135 גרם) שמן קנולה
  • כפית וחצי תמצית וניל
  • כוס וחצי (360 מ"ל) רוויון
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
  • שני שליש כוס (95 גרם) אבקת קקאו
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד צ'יפס)
  • 5 כפיות גדושות ממרח חמאת בוטנים מכל סוג

לציפוי (אופציונלי):

  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 125 מ"ל (חצי מכל) שמנת מתוקה (32% שומן לפחות)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2טורפים בקערה את הביצים והסוכר. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.

3מוסיפים תמצית וניל ורוויון ומערבבים היטב.

4מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו.

5מערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה בלבד.

6מוסיפים פנימה את השוקולד המריר ומערבבים.

7מעבירים שלושת רבעי מהבלילה לתבנית האפייה.

8בעזרת כפית יוצרים 5 תלוליות של חמאת בוטנים על תערובת העוגה שבתבנית. מכסים בשאר התערובת.

9אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מעט.

10מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לרתיחה במיקרוגל או בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה.

11מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את קוביות השוקולד המריר. ממתינים כדקה ומערבבים לקבלת ציפוי חלק ואחיד.

12מקשטים את העוגה ומגישים.

* העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר כארבעה ימים..

>> לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת מייפל

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il