עוגת שוקולד וחמאת בוטניםדמיינו עוגה לחה ועשירה, כזו שחשבון האינסטגרם שלכם היה מת לעשות לה טובה. עכשיו דמיינו ביס מתוק-מלוח בעיניים עצומות. מה עכשיו? קדימה, לפקוח עיניים ולרוץ לסופר להתארגן על המצרכים![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה או עם חור בקוטר 24 ס"מ:
לציפוי (אופציונלי):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2טורפים בקערה את הביצים והסוכר. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף. 3מוסיפים תמצית וניל ורוויון ומערבבים היטב. 4מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו. 5מערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה בלבד. 6מוסיפים פנימה את השוקולד המריר ומערבבים. 7מעבירים שלושת רבעי מהבלילה לתבנית האפייה. 8בעזרת כפית יוצרים 5 תלוליות של חמאת בוטנים על תערובת העוגה שבתבנית. מכסים בשאר התערובת. 9אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מעט. 10מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לרתיחה במיקרוגל או בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה. 11מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את קוביות השוקולד המריר. ממתינים כדקה ומערבבים לקבלת ציפוי חלק ואחיד. 12מקשטים את העוגה ומגישים. * העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר כארבעה ימים.. >> לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |