עוגת שוקולד ושקדים לפסחזהו, נגמרו הימים שבהם אין מה לנשנש ליד הקפה רק בגלל שפסח. השבוע ערבבנו בקערה אחת עוגת שוקולד פשוטה וטובה, שאין בה קמח ויש בה שמחה גדולה - לבית, לאורחים ואפילו לטיול![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
עד לפני כמה שנים בכלל לא חשבתי שבפסח אפשר לאכול עוגות טעימות. העוגה הטעימה הראשונה שלי הייתה עוגת שוקולד שקדים פשוטה וקלה להכנה, שטעמתי בטיול אמהות וילדים בפסח לפני כמה שנים. מאז הבנתי את הטריק ואני מכינה המון סוגים של עוגות בחושות לפסח – כשאני ממירה את הקמח בשקדים ומקציפה היטב את הביצים לקבלת נפח. השבוע ניסיתי לשחזר את טעמה של העוגה ההיא, מאותו הטיול, ונראה לי שלגמרי הצלחתי. היא מעולה לקפה או להביא לחברים כשמתארחים, ואפשר אפילו לעטוף אותה היטב ולקחת לטיול בתיק על הגב. המצרכים :תבנית עגולה 20 ס"מ או אינגליש קייק ארוכה (לא חד"פ)
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה בקערה גדולה בעזרת מטרפה כשלוש דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (צריך פה כוח, שימו לב). מוסיפים שמן ומקציפים עוד כדקה. 3מוסיפים שקדים טחונים, מלח ואבקת אפייה ומערבבים. 4מערבבים את השוקולד הקצוץ עם הקקאו, מוסיפים לקערה ומערבבים מעט. 5מעבירים לתבנית, מקשטים בשקדים הפרוסים ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים (היזהרו לא לדקור את העוגה יותר מדי, כדי שלא תיפול). 6מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר. כמו שאת, את באה איתנו לטיול!|צילום: קרן אגם, mako אוכל* ציפוי השקדים מקבל גוון חום עמוק במהלך האפייה, לא להיבהל. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |