אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת פקאן, קינמון וסוכר חום

כשאנחנו חושבים על שילוב נכון של מרכיבים, העוגה הזו מיד עולה לנו לראש: אגוזים לבחירתכם, קינמון וסוכר חום. ביחד? הרווחתם חגיגה של טעמים בפה שבאה נהדר עם כוס קפה ואפילו סתם כוס חלב קר

|mako אוכל| פורסם07:12
עוגת פקאן, קינמון וסוכר חום  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.3283reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים :

לעוגה (תבנית מלבנית 20*30 או תבנית עגולה 24 ס"מ)

  • 150 גרם חמאה רכה
  • רבע כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן רגיל
  • רבע כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
  • 3 ביצים גודל L
  • מכל ( 200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • רבע כוס (60 מ"ל) חלב
  • 2.5 כוסות (350 גרם) קמח תופח מאליו

לציפוי:

  • כוס וחצי (150 גרם) פקאנים קצוצים או אגוזי מלך או כל סוג אגוזים אחר
  • כוס דחוסה (225 גרם) סוכר חום כהה או סוכר חום בהיר (דמררה)
  • כף קינמון

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2בעזרת כף מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר החום והסוכר הלבן עד לקבלת מרקם משחתי.

3מוסיפים את השמן והביצים (אחת אחת), ומערבבים מעט.

4מוסיפים את השמנת החמוצה והחלב ומערבבים שוב.

5מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית ומיישרים.

7מפזרים מעל חצי מכמות הפקאנים, ומעליהם מפזרים את חצי מכף הקינמון. מעל הכל מפזרים חצי מכוס הסוכר החום הכהה (השיטה הטובה ביותר לפזר את הסוכר היא באמצעות הידיים).

8שופכים מעל את מה שנותר מבלילת העוגה וחוזרים שנית על פעולת הפיזור של האגוזים, הקינמון והסוכר.

9מעבירים לתנור ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש. מצננים ומגישים.

טיפים:

• העוגה נשמרת בכלי אטום כשלושה ימים בטמפרטורת החדר.

• אפשר לערבב את כל חומרי הציפוי בקערה ולפזר אותם יחד, חצי בכל פעם.

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד לבן ופירורי עוגיות

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il