מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת גבינת ריקוטה לימונית

בין שלל העוגות לשבועות, העוגה הזאת הצליחה לתפוס את תשומת הלב שלנו - שילוב של גבינה איכותית וארומה לימונית, והנה, אפיתם לעצמכם חג שמח בהחלט

|mako אוכל| פורסם07:30
עוגת גבינת ריקוטה לימונית  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית אינגליש קייק:

  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • כוס חצי (210 גרם) קמח לבן רגיל
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • כפית אבקת אפייה
  • 120 גרם קוביות חמאה קרה
  • קורט מלח
  • 2 ביצים גודל L
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • מיץ מחצי לימון בינוני
  • גביע שמנת חמוצה
  • כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2שמים בקערה גדולה את הסוכר, הקמח, גרידת הלימון, אבקת האפייה, החמאה והמלח.

3בעזרת הידיים, מערבבים ומשפשפים בין האצבעות את החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ופירורית.

4מוציאים חצי כוס מתערובת הפירורים ושומרים בצד.

5מוסיפים לקערה את הביצים, גבינת הריקוטה, מיץ הלימון, השמנת החמוצה ותמצית הווניל, ומערבבים בעזרת כף או מרית עד לקבלת תערובת אחידה.

6מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים מעט, ומפזרים מעל את חצי כוס הפירורים ששמרנו בצד.

7מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות. העוגה טעימה גם כשהיא חמימה וגם כשהיא קרה מהמקרר.

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוחים וקינמון

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il