עוגת וניל שוקולד צ'יפסיש לנו כבוד לעוגות מסובכות, אבל אפילו יותר כבוד לכאלה שמתקתקים ברבע שעה, כמעט בלי ללכלך כלים, והן עדיין יוצאות טעימות, ריחניות ומספקות. כן כן, בדיוק כמו זאת![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1משמנים תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור ל-180 מעלות. 2טורפים בקערה את הסוכר, הביצים והשמן. 3מוסיפים חלב, תמצית וניל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה 4מוסיפים לתערובת כשלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס (את הרבע הנותר שומרים בצד), ומערבבים מעט. מעבירים לתבנית ומיישרים. 5מפזרים מעל התערובת את רבע כוס השוקולד צ'יפס שנותרה. 6אופים כ-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. 7מוציאים מהתנור ומעטרים באבקת סוכר. * לגרסה בריאה יותר אפשר להמיר עד מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמין מלא או בקמח חיטה מלא. * העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר כארבעה ימים. * כדי להימנע משקיעת השוקולד צ'יפס לתחתית העוגה אפשר לערבב אותם עם מעט קמח לפני הכנסתם לתערובת. * לגרסת פרווה: ממירים את החלב בחלב סויה או במיץ תפוזים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |