אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת שיש גבינה ושוקולד

כולנו אוהבים עוגות שיש, ויודעים שעוגת שיש טובה חייבת להיות רכה ונימוחה. איך משיגים את הרכות הזו? תופתעו לשמוע, אבל גבינה לבנה תעשה כאן יופי של עבודה. לא השתכנעתם? נסו את המתכון הבא, מבטיחים שלא תתחרטו

|mako אוכל| פורסם08:46
עוגת שיש עם גבינה לבנה ושוקולד (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.2126reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
  • 150 גרם חמאה, רכה מאוד
  • 4 ביצים בגודל L
  • כפית תמצית וניל
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%
  • כוס ושלושת רבעי (250 גרם) קמח לבן
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • 150 גרם שוקולד מריר מומס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה 24 ס"מ.

2מערבבים בקערה את הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת קרמית ואחידה.

3מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל והגבינה הלבנה, ומערבבים.

4מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה.

5מעבירים שלושת רבעי מהבלילה לתבנית האפייה.

6מוסיפים לשליש הבלילה שנותרה את השוקולד המומס, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

7מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית, מעל התערובת הבהירה, ומערבבים ליצירת מראה שיש.

8אופים כ-50 דקות, עד שקיסם שמוחדר פנימה יוצא עם מעט פירורים לחים.

9מצננים, מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* העוגה נשמרת כשלושה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

עוגת שיש עם גבינה לבנה ושוקולדמרגישים את הנימוחות?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד-קוקוס

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il