עוגת שיש גבינה ושוקולדכולנו אוהבים עוגות שיש, ויודעים שעוגת שיש טובה חייבת להיות רכה ונימוחה. איך משיגים את הרכות הזו? תופתעו לשמוע, אבל גבינה לבנה תעשה כאן יופי של עבודה. לא השתכנעתם? נסו את המתכון הבא, מבטיחים שלא תתחרטו![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה 24 ס"מ. 2מערבבים בקערה את הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת קרמית ואחידה. 3מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל והגבינה הלבנה, ומערבבים. 4מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה. 5מעבירים שלושת רבעי מהבלילה לתבנית האפייה. 6מוסיפים לשליש הבלילה שנותרה את השוקולד המומס, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 7מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית, מעל התערובת הבהירה, ומערבבים ליצירת מראה שיש. 8אופים כ-50 דקות, עד שקיסם שמוחדר פנימה יוצא עם מעט פירורים לחים. 9מצננים, מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * העוגה נשמרת כשלושה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. מרגישים את הנימוחות?|צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |