עוגת שיש קפה-קקאומשהו במראה ובשם "עוגת שיש" גורם לנו תמיד להרגיש הכי בבית בעולם. כן, כנראה שאין אחד שיסרב לעוגה הרכה והעסיסית הזו, עם הטעם השוקולדי וניחוחות הקפה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לשימון התבנית:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות. 2משמנים היטב את התבנית בחמאה רכה, ומפזרים את שתי כפות הסוכר. מנערים היטב את התבנית כך שהסוכר יצפה את כולה, ונפטרים מעודפי הסוכר. 3מקציפים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית את הסוכר והחמאה למשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. 4מוסיפים את הביצים, אחת אחת, וטורפים היטב. 5מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים עוד כ-2 דקות עד לקבלת נפח. 6מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה ומערבבים היטב. 7מעבירים כשלושת רבעי מהתערובת לתבנית. מוסיפים לרבע הנותר את הנס קפה ואבקת הקקאו, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת כהה. 8שופכים את התערובת הכהה לתבנית, על התערובת הבהירה, ובעזרת סכין יוצרים מראה שיש בתנועות סיבוביות. 9מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות. מחדירים למרכז העוגה קיסם. אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה. 10מוציאים, מצננים מעט והופכים את העוגה על גבי רשת צינון. מקשטים באבקת סוכר. * העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-4 ימים. ** המתכון פורסם פה לראשונה במאי 2016 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |