אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת שיש קפה-קקאו

משהו במראה ובשם "עוגת שיש" גורם לנו תמיד להרגיש הכי בבית בעולם. כן, כנראה שאין אחד שיסרב לעוגה הרכה והעסיסית הזו, עם הטעם השוקולדי וניחוחות הקפה

|mako אוכל| פורסם15:25
עוגת שיש קפה קקאו (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.4391reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 ורבע ( 250 גרם) כוסות סוכר לבן
  • 4 ביצים
  • קופסת שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות נס קפה מעורבבות עם כפית מים רותחים
  • 3 כפיות גדושות קקאו
  • אבקת סוכר

לשימון התבנית:

  • כף חמאה רכה
  • 2 כפות סוכר לבן

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2משמנים היטב את התבנית בחמאה רכה, ומפזרים את שתי כפות הסוכר. מנערים היטב את התבנית כך שהסוכר יצפה את כולה, ונפטרים מעודפי הסוכר.

3מקציפים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית את הסוכר והחמאה למשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

4מוסיפים את הביצים, אחת אחת, וטורפים היטב.

5מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים עוד כ-2 דקות עד לקבלת נפח.

6מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה ומערבבים היטב.

7מעבירים כשלושת רבעי מהתערובת לתבנית. מוסיפים לרבע הנותר את הנס קפה ואבקת הקקאו, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת כהה.

8שופכים את התערובת הכהה לתבנית, על התערובת הבהירה, ובעזרת סכין יוצרים מראה שיש בתנועות סיבוביות.

9מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות. מחדירים למרכז העוגה קיסם. אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.

10מוציאים, מצננים מעט והופכים את העוגה על גבי רשת צינון. מקשטים באבקת סוכר.

* העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.

** המתכון פורסם פה לראשונה במאי 2016

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il