אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת גזר, דבש ותבלינים

אנחנו יודעים שהראש שלכם עסוק רק בעוגה שתגישו בערב החג, אבל חשבתם בכלל על מה תגישו לאורחים שיגיעו לבקר אתכם ביום שאחרי? העוגה הבאה היא יופי של פינוק להניח על השיש כדי להגיש בכל פעם שמישהו קופץ לביקור

|mako אוכל| פורסם08:26
עוגת גזר ודבש (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.3119reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (תבנית אינגליש קייק):

  • כוס (240 גרם) סוכר חום כהה
  • רבע כוס דבש
  • כפית תמצית וניל
  • שלושת רבעי כוס שמן
  • 3 ביצים בגודל L
  • גביע ( 200 גרם) שמנת חמוצה
  • כוס וחצי גזר, מגורר (3-4 גזרים בינוניים)
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • 2 כפיות אבקת קינמון
  • רבע כפית אבקת ג'ינג'ר
  • רבע כפית מלח
  • כוס (100 גרם) פקאנים קצוצים (או אגוזי מלך)

לקישוט:

  • מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות.

2מערבבים בקערה את הסוכר חום, הדבש, תמצית הווניל והשמן.

3מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים.

4מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים.

5מוסיפים את הגזר, אבקת הקינמון, אבקת הג'ינג'ר והמלח, ומערבבים.

6מוסיפים את אבקת האפייה והקמח ומערבבים מעט.

7מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים שוב.

8משמנים את תבנית האפייה ומעבירים לתוכה את התערובת.

9אופים כ-35-40 דקות עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

10מוציאים את העוגה, מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* העוגה במיטבה ביום שלמחרת ונשמרת כארבעה ימים עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שיש שוקולד וחמאת בוטנים

>> הנה עוד המון מתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il