עוגת תפוחים וקינמוןהמקור של העוגה הנהדרת הזו נמצא כנראה אי שם בגרמניה, מה שכבר הופך אותה למיוחדת במינה. אבל האמת היא שלא משנה מה המקור שלה, היא ביתית, טעימה, יפה, ובעיקר עושה חשק להרבה יותר מפרוסה אחת![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
לקישוט:
אופן ההכנה:1משמנים תבנית את תבנית האפייה, ומחממים את התנור ל-180 מעלות. 2מערבבים בקערה את הסוכר והחמאה, מוסיפים את הביצים, ומערבבים שוב. 3מוסיפים את גרידת לימון, החלב, הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 4מעבירים את התערובת לתבנית. בשלב זה התערובת תיראה מעט נמוכה ביחס לתבנית וזה בסדר גמור. 5מסדרים את פרוסות התפוחים מעל תערובת העוגה, ולוחצים עליהן מעט כדי שייכנסו פנימה. 6מפזרים מעל התפוחים את אבקת הקינמון וסוכר הווניל. 7מכניסים לתנור ואופים כ 50 דקות, או עד שהקיסם שהחדרתם למרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. 8מקשטים באבקת סוכר. טיפ: שומרים את העוגה עטופה במקרר במשך שלושה ימים, ומוציאים אותה מעט לפני ההגשה. לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |