אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת תפוחים וקינמון

המקור של העוגה הנהדרת הזו נמצא כנראה אי שם בגרמניה, מה שכבר הופך אותה למיוחדת במינה. אבל האמת היא שלא משנה מה המקור שלה, היא ביתית, טעימה, יפה, ובעיקר עושה חשק להרבה יותר מפרוסה אחת

|mako אוכל| פורסם08:03
עוגת תפוחים וקינמון (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.4209reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)

  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
  • 120 גרם חמאה רכה מאוד
  • 2 ביצים גודל L
  • גרידת לימון מחצי לימון בינוני
  • חצי כוס (120 מיל') חלב
  • 1+שלושת רבעי כוס (245 גרם) קמח לבן רגיל
  • כפית גדושה של אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 4 תפוחי גרני סמית', קלופים, נקיים מליבה ופרוסים לפרוסות דקות
  • חצי כפית אבקת קינמון
  • 1 שקית סוכר וניל

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1משמנים תבנית את תבנית האפייה, ומחממים את התנור ל-180 מעלות.

2מערבבים בקערה את הסוכר והחמאה, מוסיפים את הביצים, ומערבבים שוב.

3מוסיפים את גרידת לימון, החלב, הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4מעבירים את התערובת לתבנית. בשלב זה התערובת תיראה מעט נמוכה ביחס לתבנית וזה בסדר גמור.

5מסדרים את פרוסות התפוחים מעל תערובת העוגה, ולוחצים עליהן מעט כדי שייכנסו פנימה.

6מפזרים מעל התפוחים את אבקת הקינמון וסוכר הווניל.

7מכניסים לתנור ואופים כ 50 דקות, או עד שהקיסם שהחדרתם למרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

8מקשטים באבקת סוכר.

טיפ: שומרים את העוגה עטופה במקרר במשך שלושה ימים, ומוציאים אותה מעט לפני ההגשה.

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת וניל ושוקולד צ'יפס

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il