אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת לימון וקוקוס בזיגוג סוכר

עם חמיצות עדינה ונהדרת, עם שמנת מתוקה שהופכת אותה לרכה כמו ענן, ועם זיגוג סוכר שידביק לכם חיוך על הפנים, קבלו את העוגה שאפילו הקערה שלכם לא תרצה להיפרד ממנה

|mako אוכל| פורסם07:36
עוגת לימון וקוקוס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.8181reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות):

  • 4 ביצים גודל L
  • כוס ושליש (265 גרם) סוכר לבן
  • מכל וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
  • חצי כוס (120 מ"ל) מיץ לימון
  • כפית תמצית וניל
  • רבע כוס (50 מ"ל) שמן רגיל
  • חצי מכל (100 מ"ל) יוגורט 3%
  • קליפה מגוררת מלימון שלם גדול
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן תופח מאליו
  • כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה

לציפוי:

  • כוס וחצי (180 גרם) אבקת סוכר
  • 2-3 כפות מים רותחים
  • רבע כוס קוקוס טחון
  • 6 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבניות האפייה.

2מערבבים בקערה במהירות את הביצים והסוכר עד לקבלת מעט נפח.

3מוסיפים שמנת מתוקה, מיץ לימון, וניל, שמן, יוגורט וגרידת לימון, ומערבבים שוב היטב.

4מוסיפים קמח, קוקוס וסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

5מעבירים לתבניות ומיישרים את התערובת בעזרת סכין או גב של כף.

6אופים כ-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מעט.

7מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר עם המים הרותחים עד לקבלת קרם לבן.

8מוסיפים קוקוס ומיץ לימון (בכל פעם כף) ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם נוח למריחה על העוגה.

9מצפים את העוגה ומגישים.

* את העוגה שומרים כשלושה ימים במקרר או בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.

* אפשר לוותר על הציפוי ולקשט את העוגה באבקת סוכר.

* העוגה לא מתוקה במיוחד, אז אם אתם מחליטים לוותר על הציפוי הוסיפו מעט סוכר לתערובת.

עוגת לימון וקוקוסעדינה מהחיים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת וניל ופירורי קקאו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il