עוגת נוטלה בחושהלפעמים בא לנו משהו מתוק שיהיה מוכן בצ'יק (לפעמים במובן תמיד, כן?), ואז העוגות הבחושות נכנסות לתמונה. קבלו אחת עם נוטלה, פשוטה אבל נהדרת, אוורירית ונעימה, שהיא אמנם עוגת שיש אבל ממש לא עושה בלגן![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק. 2מערבבים במהירות ביצים וסוכר עד שהתערובת מתעבה מעט. מוסיפים תוך כדי ערבוב שמן, שמנת מתוקה וחלב. מוסיפים אבקת אפייה וקמח ומערבבים מעט, רק עד לקבלת תערובת אחידה. 3מעבירים חצי מהבלילה לתבנית האפייה. 4למחצית הבלילה שנותרה בקערה מוסיפים ממרח נוטלה ואבקת קקאו. מערבבים עד לקבלת תערובת כהה אחידה. 5מעבירים לתבנית את התערובת הכהה (מעל התערובת הבהירה), ובעזרת סכין או כף יוצרים צורת שיש. 6מכניסים לתנור ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מעט. * שומרים את העוגה כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים בטמפרטורת החדר. לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |