אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת נוטלה בחושה

לפעמים בא לנו משהו מתוק שיהיה מוכן בצ'יק (לפעמים במובן תמיד, כן?), ואז העוגות הבחושות נכנסות לתמונה. קבלו אחת עם נוטלה, פשוטה אבל נהדרת, אוורירית ונעימה, שהיא אמנם עוגת שיש אבל ממש לא עושה בלגן

|mako אוכל| פורסם07:46
עוגת נוטלה בחושה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.5970reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 ביצים גודל L
  • כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
  • חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
  • חצי כוס ( 120 מ"ל) חלב רותח
  • כפית גדושה אבקת אפייה
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל
  • 4 כפות ממרח נוטלה
  • 2 כפות קקאו

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

2מערבבים במהירות ביצים וסוכר עד שהתערובת מתעבה מעט. מוסיפים תוך כדי ערבוב שמן, שמנת מתוקה וחלב. מוסיפים אבקת אפייה וקמח ומערבבים מעט, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

3מעבירים חצי מהבלילה לתבנית האפייה.

4למחצית הבלילה שנותרה בקערה מוסיפים ממרח נוטלה ואבקת קקאו. מערבבים עד לקבלת תערובת כהה אחידה.

5מעבירים לתבנית את התערובת הכהה (מעל התערובת הבהירה), ובעזרת סכין או כף יוצרים צורת שיש.

6מכניסים לתנור ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מעט.

* שומרים את העוגה כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים בטמפרטורת החדר.

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת אגסים ושקדים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il