אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת יוגורט ולימון

לפעמים אפילו לנו נמאס ממתוק שהוא רק מתוק, ומתחשק לנו עוגה שתפיח לנו רוח חדשה במטבח. עוגת הלימון והיוגורט הזאת עושה את זה בגדול, ובאמת בכלום עבודה. כמה קערות מתלכלכות בתהליך? נכון מאוד, אחת בלבד

|mako אוכל| פורסם06:59
עוגת לימון ויוגורט (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.8610reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

מכיוון שאני לא אוהבת חמוץ באוכל שלי, במשך שנים חשבתי שעוגות לימון יהיו לי חמוצות מדי ולא טעימות. רק בשנה האחרונה הבנתי שאני מאוד אוהבת עוגות לימון - ומאז אני לא מפסיקה לשלב לימון בעוגות שלי. אפילו הילדים כבר התרגלו לטעם הזה ומחסלים אותן. לעוגת הלימון-יוגורט הבאה יש טעם לימוני עדין והיא רכה ועסיסית כל כך שאי אפשר להפסיק ליישר אותה.

המצרכים :

לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:

  • 2 ביצים גודל L
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • שקית סוכר וניל
  • רבע כפית מלח
  • קליפה מגוררת מלימון אחד גדול
  • רבע כוס (60 מ"ל) מיץ לימון סחוט
  • חצי כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • שלושת רבעי גביע (125 מ"ל) יוגורט 3% (או חצי כוס)
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
  • 2 כפיות (6 גרם) אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

2טורפים במטרפה את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל בתנועות מהירות למשך כדקה, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

3מוסיפים מלח, גרידת לימון ומיץ לימון ומערבבים מעט, מוסיפים שמן ויוגורט ומערבבים שוב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

עוגת יוגורט לימוןגם הילדים מתים עליה. עוגת יוגורט ולימון|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* העוגה נשמרת כיומיים בטמפרטורת החדר, מעבר לכך רצוי להכניסה למקרר.

לבלוג של קרן -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו בראוניז עם הפתעות

>> עוד המון מאפים ועוגות שוות מחכים לכם בבייקרי שלנו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il