אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת וניל ופירורי קקאו

פשטות היא אחת התכונות שאנחנו הכי אוהבים, בטח בכל הקשור להכנת עוגות. קחו את העוגה הזו לדוגמה: שילוב מנצח של וניל וקקאו, גג חצי שעה של עבודה ופחות משעה של המתנה עד שהיא נחה על שולחנכם. פשוט לא?

|mako אוכל| פורסם07:34
עוגת וניל ופירורי קקאו (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.3122reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
  • כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן
  • 130 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • מכל (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
  • גרגירים ממקל וניל אחד או כפית אחת של מחית/תמצית וניל
  • 2 ביצים גודל L
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות קקאו

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2מערבבים בקערה את הקמח והסוכר.

3מוסיפים את קוביות החמאה ומפוררים בעזרת האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית (כ-2-3 דקות).

4מוציאים כוס מהתערובת ומניחים בצד.

5מוסיפים לקערה הגדולה את השמנת חמוצה, גרגירי הווניל והביצים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

6מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים שוב.

7מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.

8מוסיפים לכוס התערובת ששמרנו בצד שתי כפות קקאו ומערבבים עד שמתקבלת תערובת כהה (הכי טוב לערבב בעזרת האצבעות).

9שופכים את הפירורים שהתקבלו מעל תערובת העוגה.

10אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים ואוכלים.

* העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב כשלושה ימים בטמפרטורת החדר.

עוגת וניל ופירורי קקאושעה אחת והיא כל כולה שלכם|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תמרים וקוקוס

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il