עוגת וניל ופירורי קקאופשטות היא אחת התכונות שאנחנו הכי אוהבים, בטח בכל הקשור להכנת עוגות. קחו את העוגה הזו לדוגמה: שילוב מנצח של וניל וקקאו, גג חצי שעה של עבודה ופחות משעה של המתנה עד שהיא נחה על שולחנכם. פשוט לא?![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 2מערבבים בקערה את הקמח והסוכר. 3מוסיפים את קוביות החמאה ומפוררים בעזרת האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית (כ-2-3 דקות). 4מוציאים כוס מהתערובת ומניחים בצד. 5מוסיפים לקערה הגדולה את השמנת חמוצה, גרגירי הווניל והביצים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 6מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים שוב. 7מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. 8מוסיפים לכוס התערובת ששמרנו בצד שתי כפות קקאו ומערבבים עד שמתקבלת תערובת כהה (הכי טוב לערבב בעזרת האצבעות). 9שופכים את הפירורים שהתקבלו מעל תערובת העוגה. 10אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים ואוכלים. * העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב כשלושה ימים בטמפרטורת החדר. שעה אחת והיא כל כולה שלכם|צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |