עוגת שיש שוקו-תפוזהרבה לפני הביס הראשון שתיתנו בעוגה הזאת, הריח שיתפשט לכם ברחבי הבית הולך לכבוש אתכם. יותר מזה, במיוחד לקראת הסופ"ש הקריר שלפנינו אנחנו ממליצים לכם לאכול אותה כשהיא עוד חמה. אתם? פשוט תודו לנו אחר כך![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה או תבנית קוגלהוף 24 ס"מ):
לציפוי השוקולד (לא חובה):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את תבנית האפייה. 2מערבבים בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי. 3מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים. 3מוסיפים שמנת חמוצה, ברנדי ומיץ תפוזים וממשיכים לערבב. 4מוסיפים את תמצית הווניל וקליפת התפוז ומערבבים שוב. 5מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית כשני שליש מבלילת העוגה, ולשליש הבלילה שנותרה בקערה מוסיפים את השוקולד המומס וכף קקאו. מערבבים היטב לקבלת תערובת שוקולדית. 6מעבירים את הבלילה השוקולדית לתבנית מעל הבלילה הבהירה. בעזרת סכין מערבבים בין שתי התערובות ליצירת מראה שיש. 7אופים כ-35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 8מכינים את ציפוי השוקולד: בקערה בינונית וחסינת חום מחממים במיקרוגל את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. 9מוסיפים לקערה את השוקולד המריר, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת קרם שוקולד. 10מצפים את העוגה בעודה חמה ומגישים. * העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב כשלושה ימים בטמפרטורת החדר. מריחים?|צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |