עוגת סילאן עם שטרויזל פקאן פריךאנחנו מתים על שטרויזל, אבל משום מה עד היום חשבנו שהוא חייב להגיע עם איזה פאי פירות תחתיו. אז זהו, מתברר שממש לא: הנה לכם עוגת סילאן בחושה, רכה ואוורירית, עם פירורי בצק ופקאן שהופכים כל ביס לחגיגה בפה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 2מערבבים בקערה את השמן, הסוכר החום והקמח, ובעזרת כף או עם הידיים יוצרים תערובת פירורית. מוציאים כחצי כוס מהתערובת ושומרים בצד (היא תשמש אותנו לשטרויזל). 3מוסיפים לקערה את הביצים, הסילאן, תמצית הווניל, השמנת החמוצה ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית. 4מוסיפים את הפקאנים הקצוצים לתערובת הפירורים ששמרנו בצד, ומפזרים באופן אחיד מעל העוגה. 5מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים ואוכלים. * העוגה נשמרת (כשהיא עטופה היטב) כשלושה ימים בטמפרטורת החדר. לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה תגיות:עוגות בקערה אחת ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |