אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת סילאן עם שטרויזל פקאן פריך

אנחנו מתים על שטרויזל, אבל משום מה עד היום חשבנו שהוא חייב להגיע עם איזה פאי פירות תחתיו. אז זהו, מתברר שממש לא: הנה לכם עוגת סילאן בחושה, רכה ואוורירית, עם פירורי בצק ופקאן שהופכים כל ביס לחגיגה בפה

|mako אוכל| פורסם07:09
עוגת סילאן עם שטרויזל פקאן (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.8120reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית אינגליש קייק:

  • חצי כוס (120 מ"ל) שמן
  • חצי כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
  • 2 ביצים גודל L
  • חצי כוס (120 מ"ל) סילאן
  • חצי כפית תמצית וניל
  • חצי גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • חצי כוס (50 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2מערבבים בקערה את השמן, הסוכר החום והקמח, ובעזרת כף או עם הידיים יוצרים תערובת פירורית. מוציאים כחצי כוס מהתערובת ושומרים בצד (היא תשמש אותנו לשטרויזל).

3מוסיפים לקערה את הביצים, הסילאן, תמצית הווניל, השמנת החמוצה ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית.

4מוסיפים את הפקאנים הקצוצים לתערובת הפירורים ששמרנו בצד, ומפזרים באופן אחיד מעל העוגה.

5מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים ואוכלים.

* העוגה נשמרת (כשהיא עטופה היטב) כשלושה ימים בטמפרטורת החדר.

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת קוקוס בחושה במילוי ריבת תות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il