אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת ריקוטה ולימון בלי קמח

עוגות של פסח תמיד לוקחות אותנו לכיוון כבד של שוקולד, אבל השנה גילינו שאפשר וגם כדאי להקליל: עוגה מרעננת, אביבית ונהדרת של לימון וריקוטה, עם ריח משגע וטעם נפלא - וכל כולה מוכנה בקערה אחת

|mako אוכל| פורסם07:37
עוגת ריקוטה ולימון לפסח (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.5128reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

מכל העוגות שהכנו השנה לפסח - זו ניצחה במבחן דעת הקהל. עוגה אלוהית עם טעם לימוני חמצמץ, רכה ונמסה בפה, שעובדת מעולה גם חמה וגם קרה.

המצרכים :

  • 3 ביצים
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • מיץ משני לימונים
  • כפית תמצית וניל
  • כוס וחצי (150 גרם) שקדים טחונים לאבקה
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • כוס גבינת ריקוטה (אני השתמשתי ב-5%)
  • קליפה מגוררת משני לימונים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק או מרפדים בנייר אפייה.

2טורפים בקערה את הביצים והסוכר כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (אפשר במיקסר ידני).

3מוסיפים את החמאה המומסת, מיץ הלימון ותמצית הווניל וממשיכים לטרוף (או להקציף) באיטיות.

>> הנה עוד 3 עוגות בחושות של קרן אגם לפסח

>> ועוד מתכונים מתוקים לפסח

4מוסיפים שקדים טחונים, אבקת אפייה, קוקוס וריקוטה, ולבסוף את קליפת הלימון. מערבבים.

5מעבירים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. אם רוצים, מקשטים באבקת סוכר.

עוגת ריקוטה ולימון לפסח - פרוסהאת הזוכה שלנו|צילום: קרן אגם, mako אוכל

*לבלוג של קרן,נשואה למאפייה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il