עוגת שוקולד לבן ופירורי עוגיות אוריאועדיין מתלבטים איזו עוגה תעזור לכם להעביר את החום ליד הקפה הקר שלכם? למה שלא תנסו את השילוב המתוק הזה שעושה שמח בפה ובלב. כל כך שמח, שלא יכאב לכם לחלוק אותה עם אחרים![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :המצרכים (תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה 24 ס"מ):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה רכה. 2מערבבים בקערה גדולה את השמן, החמאה, הקמח והסוכר לכדי תערובת פירורית. מוציאים חצי כוס מהתערובת ושומרים בצד. 3מוסיפים לקערה ביצים, שמנת חמוצה, שוקולד לבן, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 4מפוררים את העוגיות (השיטה המוצלחת ביותר היא להכניס אותן לשקית ניילון ולדפוק בפטיש שניצלים). מעבירים שלושת רבעי מהכמות לתערובת העוגה ומערבבים מעט. 5מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת. 6מוסיפים את יתרת פירורי העוגיות לקערה עם הפירורים ששמרנו בצד, מערבבים מעט ומפזרים באופן שווה על פני העוגה שבתבנית. 7אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. 8מוציאים, מצננים מעט, מחלצים מהתבנית בזהירות ומגישים. טיפים: • אם הכנתם את העוגה בתבנית קוגלהוף, תנו לה להתקרר ואז הפכו אותה על צלחת גדולה. • אל תפחדו שעוגיות ייפלו כיוון שהן תפוסות היטב בעזרת פירורי הבצק. לאחר שהפכתם את העוגה הפכו אותה שוב על צלחת הגשה והגישו. • רוצים לקצר תהליכים? ניתן לקצוץ את השוקולד הלבן במקום להמס אותו, ולהוסיף לתערובת העוגה יחד עם פירורי העוגיות. • רוצים עוד יותר לקצר תהליכים, ולוותר על הפירורים מלמעלה? הכינו את העוגה על פי ההוראות וותרו על השלב שבו מוציאים חצי כוס מהתערובת. עגולה, יפה ומפנקת|צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |