עוגת ארל גריי ולימוןהפעם החלטנו לקחת את השילוב המושלם בין תה לעוגה צעד אחד קדימה עם תמצית תה שמסתתרת כבר בתוך העוגה עצמה. התוצאה? עוגה סופר רכה ולימונית, עם המון אבקת סוכר מעל, שתהפוך לכם את הסופ"ש הקרוב לנהדר![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לעיטור:
אופן ההכנה:1משרים את ארבעת התיונים במים הרותחים ל-15 דקות. 2משמנים היטב את תבנית האפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות. 3מערבבים היטב בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת מעט קרמית. 4מוסיפים את הביצים (אחת אחת) וטורפים היטב בין ביצה לביצה. 5מוסיפים את השמנת המתוקה, מיץ וקליפת הלימון, תמצית הווניל וממשיכים לטרוף. 6מוציאים את התיונים מכוס המים וסוחטים אותם היטב פנימה. 7מוסיפים לתערובת העוגה את תמצית התה שהכנו (את התיונים משליכים לפח). מערבבים היטב. 8מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 9מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ואופים כ-35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו. 10מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ובקליפת לימון מגוררת ומגישים. * העוגה משתבחת ביום למחרת והיא נשמרת כארבעה ימים בטמפרטורת החדר כשהיא מכוסה היטב. >> לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |