אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת ארל גריי ולימון

הפעם החלטנו לקחת את השילוב המושלם בין תה לעוגה צעד אחד קדימה עם תמצית תה שמסתתרת כבר בתוך העוגה עצמה. התוצאה? עוגה סופר רכה ולימונית, עם המון אבקת סוכר מעל, שתהפוך לכם את הסופ"ש הקרוב לנהדר

|mako אוכל| פורסם07:05
עוגת ארל גריי לימונית  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.4127reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

  • 4 תיונים מסוג ארל גריי
  • רבע כוס (60 מ"ל) מים רותחים
  • 110 גרם חמאה רכה
  • כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן
  • 4 ביצים בגודל L
  • רבע כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון שלם גדול
  • כפית תמצית וניל
  • 2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח תופח
  • קורט מלח

לעיטור:

  • מעט אבקת סוכר
  • כפית של קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

1משרים את ארבעת התיונים במים הרותחים ל-15 דקות.

2משמנים היטב את תבנית האפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות.

3מערבבים היטב בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת מעט קרמית.

4מוסיפים את הביצים (אחת אחת) וטורפים היטב בין ביצה לביצה.

5מוסיפים את השמנת המתוקה, מיץ וקליפת הלימון, תמצית הווניל וממשיכים לטרוף.

6מוציאים את התיונים מכוס המים וסוחטים אותם היטב פנימה.

7מוסיפים לתערובת העוגה את תמצית התה שהכנו (את התיונים משליכים לפח). מערבבים היטב.

8מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

9מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ואופים כ-35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו.

10מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ובקליפת לימון מגוררת ומגישים.

* העוגה משתבחת ביום למחרת והיא נשמרת כארבעה ימים בטמפרטורת החדר כשהיא מכוסה היטב.

>> לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת תותים ושקדים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il