עוגת תפוחים ודבש בקערה אחתעוגת תפוח בדבש רכה וריחנית שמתאימה בול לרוח החג ויכולה לככב בכיף גם על שולחן החג עצמו בזכות קישוט תפוחים מרשים. האורחים לא חייבים לדעת שלוקח בדיוק עשרים דקות להכין אותה. אנחנו לא נגלה אם אתם לא תגלו![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :(לתבנית בקוטר 20 ס"מ)
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה. 2חותכים כל תפוח לשניים, מוציאים את הליבה ופורסים כל חצי תפוח לפרוסות דקות. אין צורך לקלף את התפוחים. מניחים בצד. 3טורפים בקערה שמן, סוכר חום, סוכר וניל, ביצים ודבש. מוסיפים קליפת לימון ויוגורט ומערבבים שוב. 4מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים שוב, רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5מעבירים את הבלילה לתבנית. מסדרים את התפוחים במניפה - מתחילים במעגל החיצוני וממשיכים כלפי פנים. 6אופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר. תשמרו לנו פרוסה?|צילום: קרן אגם, mako אוכל* העוגה נשמרת במקרר כארבעה ימים בכלי אטום. לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה תגיות:עוגת תפוחים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |