מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת שוקולד ותותים

המרקם? בראוניז. הצבע? מהתותים. הטעם? נהדר! קחו קלאסיקה בטוחה כמו עוגת שוקולד, תוסיפו לה קצת תותים מעל ובפנים, וקיבלתם עוגה שכל ילד ישמח לקראתה, ואין מבוגר שיסרב לה

|mako אוכל| פורסם07:08
עוגת שוקולד ותותים  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

תבנית אינגליש קייק או תבנית מרובעת 22*22:

  • 120 גרם חמאה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • שתי ביצים בגודל L
  • כפית תמצית וניל
  • חצי מכל ( 100 מ"ל) יוגורט 3%
  • כף אבקת קקאו
  • כפית אבקת אפייה
  • כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל
  • רבע כוס מים רותחים
  • כוס תותים, חצויים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2ממיסים חמאה ושוקולד מריר בקערה חסינת חום במיקרוגל. מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים סוכר ומערבבים שוב.

3מוסיפים את הביצים (אחת אחת) ומערבבים היטב.

4מוסיפים תמצית וניל ויוגורט ומערבבים.

5מוסיפים אבקת קקאו, אבקת אפייה, קמח ומים ומערבבים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה.

6מוסיפים פנימה כחצי מכמות התותים ומערבבים מעט.

7מעבירים לתבנית, מסדרים מעל את התותים הנותרים, מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו. מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.

*העוגה מזכירה במרקמה בראוניז, אבל אל תתפתו לאפות אותה יותר מדי.

* העוגה במיטבה יום לאחר האפייה.

* העוגה נשמרת במקרר כשהיא עטופה היטב כ-3-4 ימים.

>> לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת ארל גריי ולימון

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il