עוגת שוקולד ותותיםהמרקם? בראוניז. הצבע? מהתותים. הטעם? נהדר! קחו קלאסיקה בטוחה כמו עוגת שוקולד, תוסיפו לה קצת תותים מעל ובפנים, וקיבלתם עוגה שכל ילד ישמח לקראתה, ואין מבוגר שיסרב לה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :תבנית אינגליש קייק או תבנית מרובעת 22*22:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2ממיסים חמאה ושוקולד מריר בקערה חסינת חום במיקרוגל. מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים סוכר ומערבבים שוב. 3מוסיפים את הביצים (אחת אחת) ומערבבים היטב. 4מוסיפים תמצית וניל ויוגורט ומערבבים. 5מוסיפים אבקת קקאו, אבקת אפייה, קמח ומים ומערבבים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה. 6מוסיפים פנימה כחצי מכמות התותים ומערבבים מעט. 7מעבירים לתבנית, מסדרים מעל את התותים הנותרים, מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו. מצננים לחלוטין לפני שאוכלים. *העוגה מזכירה במרקמה בראוניז, אבל אל תתפתו לאפות אותה יותר מדי. * העוגה במיטבה יום לאחר האפייה. * העוגה נשמרת במקרר כשהיא עטופה היטב כ-3-4 ימים. >> לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |